Simo Lipsasen kilpailukausi alkoi komealla voitolla ja EM-hallirajan ylityksellä Ranskassa Val-de-Reuilin kansainvälisen hallikilpailun kolmiloikassa.

Lipsanen kimmahteli kilpailun toisella kierroksella 16,78, joka riitti voittoon. Ykkössija oli nyt erityisen makea, sillä toiseksi sijoittui lajin MM- ja olympiavoittaja ja monta arvokisamitalia urallaan loikki Portugalin Nelson Evora tuloksella 16,61.

– Hyvä maku tästä kilpailusta jäi. Tunnelma oli hyvä, samoin rata. Aloitin yliastutulla, mutta toiseen hyppyyn sain hyvän vedon. Sen jälkeen läksin riskillä hakemaan kovaa tulosta, ja se vähän napsui yli. Siksi sarja ei ollut tasainen, Lipsanen sanoi.

Lipsasen voittotulos jää kuusi senttiä hänen nimissään olevasta halli-SE:stä ja vie hänet aluillaan olevan hallikauden Euroopan tilastossa toiseksi. Edellä on vain 16,95 loikkinut ranskalainen Yoann Rapinnier, joka oli nyt kolmas tuloksella 16,58.

– Tulos oli nyt siellä missä sen pitääkin olla. Tulin kisaan harjoitusten perusteella luottavaisena. Treeneissä on ollut hyviä viitteitä.

Lipsanen kausi jatkuu viikon päästä Lievnissä.

– Teknisesti hyppyä pitää yrittää vielä parantaa. Nyt tulin välillä lankulle pikkuisen liian pitkällä viimeisellä askeleella. Pitää jatkossa yrittää tulla siihen aggressiivisemmin.

Lähde: Urheiluliiton tiedote