Hämeenlinnan Lentopallokerho on tehnyt seurahistoriaa. Se otti tiistaina ensimmäisen sarjapisteensä lentopallon naisten Mestarien liigassa.

Hämeenlinna taisteli upeasti kaksi erävoittoa tililleen naisten Mestarien liigasta, mutta venäläinen Uralochka-NTMK Jekaterinburg osoitti kovuutensa viemällä kolme viimeistä erää. Loppuluvut Hämeenlinnassa olivat 2-3 (25-19, 25-21, 21-25, 20-25, 5-15).

Molemmille joukkueille ottelu oli tämän kauden Mestarien liigassa viimeinen. Jekaterinburg tuli lohkossa kolmanneksi ja Hämeenlinna neljänneksi.

Hämeenlinna oli lohkossaan kovassa seurassa. Jekaterinburgin lisäksi vastustajina olivat toinen venäläinen, Dinamo Kazan ja turkkilainen huippujoukkue Eczacibasi VitrA Istanbul, joka voitti lohkon puhtaalla pelillä ja murskaavin eräluvuin 18-3.

– Tämä oli hyvä peli meiltä. Otimme kaksi erää yhdeltä Venäjän parhaista joukkueista. Pelaajien asenne oli loistava ja he taistelivat erinomaisesti, Hämeenlinnan valmentaja Matteo Pentassuglia sanoi.

Legendaarinen, 80-vuotias valmentaja Nikolai Karpol ei ollut mukana Suomen-matkalla vaan valmentajana toimi hänen pojanpoikansa Mihail Karpol.

– Tämä oli erittäin vaikea peli meille, mutta hieno ottelu yleisölle. He näkivät hyvää lentopalloa. Kiitokset Hämeenlinnalle hyvästä pelistä, Karpol totesi.

Jekaterinburg oli matkassa parhaimmistollaan lukuun ottamatta loukkaantumisen takia poissaollutta Kseniia Parubetsia, joka aiemmissa peleissä teki joukkueelleen keskimäärin 19,5 pistettä.

Hämeenlinna johti avauserää upeasti alusta alkaen eikä päästänyt vieraita edes lähelle. Komea erävoitto 25-19. Suvi Kokkonen teki 4 pistettä. Hämeenlinna sai 14 pistettä vastustajan virheillä, Jekaterinburg 7.

Hämeenlinna jatkoi upeasti ja otti heti perään toisen erävoiton Jekaterinburgista 25-21. Maéva Orle teki komeat 7 pistettä erään.

Kolmas erä oli tasan vielä 16-16-tilanteessa, mutta Jekaterinburg repäisi siitä putkeen 7 pistettä ja meni menojaan. Hämeenlinnalle erätappio 21-25.

Jekaterinburg vei myös neljännen erän. Tällä kertaa Hämeenlinna oli hyvin mukana vielä 19-19-tilanteessa, mutta siitä erä kääntyi tappioksi 20-25. Jo kolmannessakin erässä tehokkaasti pelannut vasuri Hanna Klimets nakutteli vieraille 8 pistettä.

Viiden erän trilleri kääntyi lopulta Jekaterinburgille. Viimeinen erä päättyi ottelussa hyvin taistelleen Hämeenlinnan tylyksi tappioksi 5-15.

Mestarien liigan lohkovaiheessa on tähän mennessä pelannut kolme suomalaisjoukkuetta, Hämeenlinnan lisäksi LP Salo ja VaLePa Sastamala. Saldo on aika karu, yksi voitto VaLePalle ja 17 tappiota.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote