Topi Raitanen juoksee perjantaina Glasgow’n EM-hallien 3000 metrin alkuerissä. Kaksitoista finaalipaikkaa jaetaan kahdessa alkuerässä,

Raitanen juoksi hiljattain Pohjois-Irlannissa maantiellä 5 kilometriä mainiosti 13.43 ja päätti sen jälkeen kilpailla EM-halleissa. Tulosrajan hän rikkoi Helsingissä ennätyksellään 8.01,00.

– Nyt toiveena on saada juostua hyvä aika ja oppia vähän tuota taktista puolta. En ole koskaan juossut oikein kunnon kansainvälistä hallikilpailua, Raitanen sanoo.

Raitanen on talven juoksujen perusteella 3000 metrillä alle 8 minuutin kunnossa, mutta kun alkuerässä on 17 juoksijaa, täytyy onnistua myös taktisesti, jos haluaa tehdä kunnon mukaista tulosta.

– Vitonen kulki Pohjois-Irlannissa hyvin, se kertoo, että jaksamista on. Saa nähdä miten kiri irtoaa, nyt kun pitäisi juosta 1500 metriä alle neljään minuutin, Raitanen viittasi 3000 metriin alkuerien todennäköisesti rivakkaan vauhtiin.

Raitasen alkuerän kärkinimi on kahdesti 1500 metrin junioreiden halli-ME:n rikkonut Norjan Jakob Ingebrigtsen, joka viime kesänä voitti Berliinin EM-kisoissa 1500 ja 5000 metriä.

Kuivisto urakoi kaksi starttia

Sara Kuivisto juoksee perjantaina kaksi matkaa: 800 metrin alkuerän aamupäivällä ja 1500 metriä illalla.

– Meidän tavoite näissä kisoissa on saada mahdollisimman monta starttia. Niitä Sara tarvitsee uransa tässä vaiheessa. Tavoite on taistella jatkopaikasta molemmissa alkuerissä, Kuiviston valmentaja Ari Suhonen sanoo.

Tällä kaudella 190 ylittäneet Ella Junnila ja Jessica Kähärä odottavat kovatasoista karsintaa naisten korkeushypyssä.

– On vähän puhuttu, että Suomen ennätys pitää hypätä, jos mielii finaaliin, Junnila sanoo.

Junnilalla ja Kähärällä kova haaste

Naisten halli-SE on Linda Sandblomin 191. EM-hallien karsintaraja on 196.

Junnilan edellinen kilpailu on helmikuun alusta, kun Kähärä ponnisti 190 kaksi viikkoa sitten Kuopion SM-halleissa ja voitti 19-vuotiaiden mestaruuden viikonvaihteen nuorten SM-halleissa Joensuussa, vaikka oli Kuopion kisan jälkeen tovin flunssassa.

– Tässä on ollut vähän hyppytaukoa, mutta treenit ovat menneet hyvin, Junnila sanoo.

Kähärälle, 17, EM-hallit ovat tilaisuus kilpailla kansainvälisessä huippuseurassa ja kerätä oppia hyvän hallikauden päätteeksi.

– Kunhan lähden hyppimään ja yritän tehdä hyvän tuloksen, Kähärä linjasi tavoitettaan.

Lähde: Urheiluliiton tiedote