Pisimmälle suomalaispelaajista lentopallon Mestarien liigassa tällä kaudella selvinneen libero Roosa Koskelonkin pelit on nyt maailman kovimassa seurajoukkueiden kisassa kaudelta 2018-2019 pelattu. Allianz MTV Stuttgartit kohtaloksi tuli italialaishakkuri Paola Egonu ja hänen seuransa Novara.

Stuttgart hävisi puolivälierien avauspelin kotonaan 1-3, joten tehtävä torstaina Italiassa oli luokkaa ”lähes mahdoton”. Novara veikin jatkopaikan jo kahden ensimmäisen erän 25-14 ja 25-22 -voitoilla.

– Kaksi ensimmäistä erää heidän hakkuri vei meitä taas ihan miten huvitti, Koskelo myönsi.

Lentopallon Italian ihmelapsena tunnettu ja viime vuoden MM-kisojen parhaaksi hakkuriksi valittu Egonu löi kahteen erään 18/+16. Kahden erän jälkeen Massimo Barbolini vaihtoi kentälle viisi uutta naista ja peli tasoittui.

– Aika todella iso ero heillä alotuksen ja penkin välillä syötössä sekä hyökkäysvoimassa. Se auttoi meidät peliin mukaan kolmannesta erästä alkaen. Hyvin pistettiin loppupeli kampoihin.

Lopulta 25-16 ja 25-18 voitettujen erien jälkeen Stuttgart kuitenkin hävisi viidennen erän jatkopalloilla 14-16.

Kaikkiaan paikka alkulohkosta kahdeksan joukkoon oli saksalaisjoukkueelta upea saavutus.

– Hieno kausi meiltä kaikkiaan Mestarien liigassa: ehdottomasti yli odotusten ja täytyy olla tosi ylpeä koko porukasta, Koskelo aiheestakin hehkutti.

Naisten Mestarien liigan välieräjoukkueet ovat italialaiset Novara ja Conegliano sekä turkkilaiset Fenerbahce ja VakifBank.

Samaan aikaan varmistui myös Stuttgartin Bundesligan runkosarjan voitto, kun Laura Pihalajamäen Wiesbaden kaatoi yllättäen vieraissa sarjakakkosen Schwerinin 3-1. Pihlajamäki seurasi edelleen jalkavaivan myötä peliä penkiltä.

– Hyvä Lapa ja Wiesbaden, iloitsi Koskelo hyvää uutista oman taistelun jälkeen.

Bundesligan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Wiesbaden varmisti samalla kahdeksannen tilansa ja kohtaa juurikin Stuttgartin puolivälerissä. Pia Korhosen Dresdenin puolivälieräpari on vielä auki, se löytyy joukosta Vilsbiburg, Münster tai Aachen.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote