Moukarinheittäjät Henri Liipola ja Tuomas Seppänen kisaavat viikonloppuna heittolajien talvisessa Euroopan cupissa Slovakian Samorinissa.

Liipola odottaa sunnuntain moukarikisaa luottavaisena. Kroppa on viimeisissä harjoituksissa tuntunut hyvältä ja vetreältä päinvastoin kuin vielä joku aika sitten.

– Viimeisissä treeneissä on tullut hyviäkin tuloksia. Terävyys on ruvennut löytymään. Aiemmin oli harjoitusten tuomaa juntturaa, kun tein sellaisen muutoksen viime harjoituskauteen verrattuna, että heitin enemmän painavia välineitä, 9-kiloista ja jopa 10-kiloista, Liipola sanoo.

Liipolan talven kilpailukausi on kahden kilpailun mittainen. Eurocupin lisäksi hän heittää Kaustisella lajin SM-talvikisoissa.

– Nyt toiveissa olisi heittää 73-74 metriä. Heitossa tärkeää olisi saada tehtyä kiihdytysvaihde mahdollisimman tehokkaasti. Se on ollut vähän hukassa osin siksi, kun on heittänyt paljon sisällä pressuun. Se on niin erilaista kuin ulkoheittäminen.

Seppänen puolestaan päätti viime kauden Kurikassa heittämällä kesän parhaansa 72,11. Sittemmin kokenut heittäjä on harjoitellut ilman ongelmia ja odottelee kauden ensimmäistä kilpailua mielenkiinnolla.

– Sellainen 72-73 metriä on realistinen tavoite tuohon kilpailuun. Se kertoisi, että on onnistunut harjoittelussa, Seppänen sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote