Tuomas Sammelvuon valmentama Kuzbass Kemerovo teki torstaina ja perjantaina sellaisen tempun, johon mikään muu joukkue ei ole koskaan pystynyt.

Kemerovo nimittäin ryösti loppuottelusarjassa viime vuosina kaiken mahdollisen seurajoukkuetasolla voittaneen Zenit Kazanin kotiedun – ja vieläpä kahdesti. Ensimmäisten finaalien voittonumerot kirjattiin Kemerovolle 0-3 (25-27, 21-25, 22-25) ja 1-3 (23-25; 25-19; 23-25; 22-25).

– Meiltä tasainen ja hyvä ottelu, pelasimme kovalla itseluottamuksella. Meillä oli myös vaikeita hetkiä, mutta tärkeintä oli, että emme katsoneet tulostaulua. Pelasimme hyvin hyökkäyksessä ja torjuimme, vaimensimme ja puolustimme vastustajan hyökkäyksiä, Sammelvuo summasi avauspelin.

Suomalaislibero Lauri Kerminen johti Kemerovon vastaanotto- ja puolustuspeliä kaivaen kentän pinnasta useita tärkeitä palloja takaisin peliin.

– Olemme pelanneet itsellemme hienon mahdollisuuden. Molemmissa otteluissa tärkeät pallot hoidettiin hyvin, suonenjokelainen tuumaili.

Kemerovolla on nyt kaksi mahdollisuutta, tulevana tiistaina ja keskiviikkona, lyödä kotihallissa finaalisarja poikki. Zenit Kazan on voittanut Venäjän liigamestaruuden viitenä sekä Venäjän Cupin, Super Cupin ja CEV:n Mestarien liigan neljänä vuonna peräkkäin. Viime keväänä Kuzbass Kemerovo sijoittui liigassa neljänneksi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote