Kaipolan Vireen pituushyppääjä Kristian Pulli avasi kilpailukauden komeasti kotikentällään Jämsässä. Hän ponnisti myötätuulessa 791 ja voitti pituus- ja kolmiloikkakarnevaalin pääkilpailun.

Vuosi sitten kesän ensimmäinen kilpailu toi Saksassa Pullille saman tuloksen 791. Nyt hypyn takana Paunun kentällä oli 4,8 metriä sekunnissa puhaltanut myötätuuli.

– Hyvä kauden avaus, Pulli tuumi.

Toiseksi Jämsässä ponnisti Joensuun Katajan Kalle Salminen ennätyksellään 775. HKV:n Roni Ollikainen oli kolmas ponkaistuaan myötätuuleen 774. Hyppääjät kamppailivat läpi kilpailun puuskaisen ja pyörivän tuulen kanssa. Hyppysuunta käännettiin naisten pituushypyn jälkeen, mutta se ei tilannetta muuttanut.

– Se oli nyt aivan sama kumpaan suuntaan olisi hypätty. Itselleni osui yksi hyvä tuulirako, johon sain juoksun tulemaan vähän rennommin ja tein siitä kevyen ponnistuksen. Nollatuulissa ei vielä oikein kulkenut, Pulli sanoi.

Seppo Pulli: Juoksu alkaa kulkea

Pulli avasi kilpailukauden vasta vasta nyt, koska kevään harjoitusleirillä tuli hänen mukaansa ”tehtyä vähän liikaa ja siksi piti ottaa vähän aikaa rauhallisemmin”.

Jämsässä Pullin sarjan toiseksi pisin hyppy ja samalla paras ennätyskelpoiseen tuuleen ponkaistu kantoi 762.

– Tästä kilpailusta jäi ihan positiivinen fiilis, Pulli tuumi.

Samaa mieltä oli valmentaja Seppo Pulli.

– Juoksu alkaa pikku hiljaa kulkea. Varsinkin maksimijuoksu on ollut vähän hakusessa.

Salminen kohensi kahdella sentillä ennätystään ponnistettuaan kolmannellaan 775. Ollikainen puolestaan teki parhaansa heti ensimmäisellä kierroksella.

– Alussa vähän venytin viimeistä askelta, mutta sitten pääsin hyvään rytmiin ja sain lopussa hyvin nostettua hyppyä, Salminen sanoi.

– Ensimmäinen hyppy onnistui, mutta sen jälkeen oli vaikeuksia juoksun kanssa, Ollikainen kertaili.

Lähde: Urheiluliiton tiedote