Pohjoismaisille lajeille tavoitteen mukainen tuki Olympiakomitealta – tukea kymmenen valmentajan palkkaukseen

© Kuva: Getty Images

Olympiakomitea on julkistanut talvilajien tukipäätökset. Pohjoismaisista lajeista maastohiihto on kärkilajituen ja mäkihyppy- ja yhdistetty investointilajituen piirissä. Nyt julkaistujen tukipäätösten lisäksi julkaistiin NOV-palkkatuet, joita pohjoismaisissa lajeissa saatiin yhteensä kymmeneen NOV-valmentajan palkkaukseen. NOVit toimivat Vöyrillä, Lahdessa, Kuopiossa, Vuokatissa ja Rovaniemellä.

Tukipäätöksissä painotettiin vahvasti keskittämistä ja valmennuskeskusten roolia sekä päivittäis- että leiritysvalmennuksessa. Maastohiihdossa ja yhdistetyssä keskittyminen näkyy vahvasti Vuokatin Olympiavalmennuskeskuksen toiminnan tehostamisena. Mäkihypyn harjoituskeskus on Kuopiossa. Nuorten harjoittelua keskitetään Lahteen ja Pajulahden oheisharjoittelumahdollisuuksiin.

Ajatus keskittämisen takana on, että parhaat urheilijat harjoittelevat parhaiden kanssa, parhaassa valmennuksessa ja parhaissa olosuhteissa. Hiihtoliiton lajien nuorten ryhmkien valmennustoiminnan kulmakivi on nuorten olympiavalmentajissa, jotka toimivat määrätyissä harjoituskeskuksissa.

– Nuorten olympiavalmentajat ovat pohjoismaisissa lajeissa tärkeä osa lajien valmennuskokonaisuutta. Heidän avullaan varmistetaan sekä nuorten lahjakkuuksien laadukkaan valmennusjärjestelmän toimivuus että päivittäisvalmennuksen saumaton toiminta keskeisissä valmennuskeskuksissa. NOVien äärimmäisen tärkeä rooli näkyy erityisesti kehittyvän urheilijan polulla, sanoo Hiihtoliiton vt. toiminnanjohtaja Marleena Valtasola.

Palkkatukien lisäksi pohjoismaisten lajien tehostamistukia ohjataan vahvasti asiantuntijapalveluiden saatavuuteen, maastohiihdossa jatkuvan huippumenestyksen turvaamiseen sekä mäkihypyssä ja yhdistetyssä mäkihyppyvarusteiden ja osaamisen kehittämiseen.

Nuorten olympiavalmentajat

Maastohiihto

Halonen Juho, Sotkamo/Vuokatti
Oksanen Ville, Rovaniemi
Piirainen Jussi, Sotkamo/Vuokatti
Simula Jussi, Sotkamo/Vuokatti
Villför Roland, Vöyri

Mäkihyppy

Kovaljeff Kai, Kuopio
Valta Ossi-Pekka, Lahti

Yhdistetty

Kaitainen Jouni, Sotkamo/Vuokatti
Kuisma Antti, Sotkamo/Vuokatti
Saapunki Jarkko, Kuopio

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.