50 metrin rintauinnin tulos 30,72 sai Ida Hulkon myhäilemään jo altaassa maaliintulon jälkeen. Hän tiesi heti, että välieräpaikka oli tulossa.

– Vihdoinkin. Eihän se tietysti vielä ollut kauden paras, mutta tuli se paremmin kuin Glasgow’n (EM-uinnit 2018) aamussa, ja kun illaksi saa radan, niin sehän riittää, Hulkko iloitsi.

Hän sijoittui alkuerien kahdeksanneksi, ja 30,72 on hänen urallaan neljänneksi paras tulos.

– Startti ei ollut sellainen räjähtävä. Verryttelyssä otin yhden vilppistartin, niin ajattelin, että täytyy rauhoittaa se startti ja luottaa, että omalla perustekemisellä pääsee jatkoon.

Välierät kisataan lauantaina Suomen aikaa klo 14.26.

50 metrin rintauinnissa nähtiin myös Jenna Laukkanen. Hän oli iloinen kurotettuaan roiman parannuksen kauden parhaaseensa.

– SM-uinneissa ja sanoinkin Tonille (Piirainen), että en halua lähteä MM-kisoihin tässä kunnossa, ja sitä lähtöä siinä pohdittiinkin. Mutta onneksi tuli lähdettyä, kun tämä lopuksi kääntyi näin, että vinsta oli jo lähempänä sitä omaa hyvää tekemistä. 32:n pintaan kun on koko kauden uinut, niin on tämä hyvä nosto siitä, Laukkanen iloitsi.

Hän kellotti alkuerissä 31,48 ja sijoittui 19:nneksi. Oli vain 0,12 sekunnista kiinni, ettei semifinaaleissa nähdä kahta suomalaisuimaria.

– Harmi tietysti, että se välieräpaikka jäi noin lähelle, mutta olen silti tyytyväinen. Tähän ei todellakaan tuudittauduta, mutta tyytyväinen olen. On kiva nousta altaasta hymy huulilla, kyllä se oma taso sieltä alkaa tulla, nyt vain tarvitaan itseluottamusta ja uskoa myös valmentajaa, jos se sanoo, että uinti näyttää treeneissä hyvältä.

Lähde: Uimaliiton tiedote