Krista Tervo heitti helposti EM-finaaliin – Itseluottamus huipussaan: ”Olen kasvanut urheilijana”

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Moukarinheittäjät Krista Tervo ja Kiira Väänänen heittävät Gävlen EM-finaalissa perjantaina. Karsinnasta Tervo oli viides ja Väänänen seitsemäs tuloksin 63,33 ja 61,54.

– Nyt ei ollut tehoja heitossa, säästin ne finaaliin. Sellaisia varman päälle, rentoja heittoja, Tervo kertailee karsintaa Urheiluliiton sivuilla.

Tervon avausheitto meni rikki. Toinen kantoi 62,32. Se olisi riittänyt finaalipaikkaan. Hän päätti kuitenkin heittää kolmannen, joka kantoi 63,33.

– Tuo kolmas oli hyvä verryttely perjantain finaalia varten. Siitä on hyvä jatkaa, Tervo sanoi.

Tervolla on kokemusta 19-vuotiaiden EM- ja MM-kisoista. Toissa vuonna hän oli 22-vuotiaiden EM-kisoissa yhdeksäs. Heittäjän mukaan kokemus on kasvattanut.

– Olen kasvanut urheilijana. Pystyn paremmin lukemaan omia tuntemuksiani. Nyt on sellainen tunne, että on kiva olla täällä ja imeä tätä tunnelma. Pieni jännitys tietysti kuuluu arvokisoihin, Tervo sanoi.

Tervo on tällä kaudella heittänyt SE:n 70,18. Nuorten EM-finaaliin hän lähtee kisatilaston neljänneltä sijalta. Karsinnan voitti venäläinen Sofia Palkina, joka heitti 66,84. Hän on tällä kaudella heittänyt 72,18.

Italian Sara Fantini oli karsinnassa toinen 65,45 kantaneella heitolla. Karsintarajan 64 metriä rikkoi neljä heittäjää

– Tärkein tavoite finaalissa on päästä heittämään kaikki kuusi heittoa. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, Tervo sanoi.

Lähde: Urheiluliitto

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!