Suomalaisjuoksijalta upea kilpailu Ranskassa: Rikkoi MM-rajan ennätyksellään ja Suomen kaikkien aikojen kakkosajalla! – ”Tunsin, että nyt on kevyet jalat”

© Kuva: Juha Tamminen
Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Vasa IS:n Camilla Richardsson rikkoi 3000 metrin esteissä Dohan MM-kisojen tulosrajan ennätyksellään 9.38,93 Pariisin kupeessa Saint-Maur-des-Fossésissa käydyssä kilpailussa. 

Richardsson voitti kilpailun ja nousi ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain SE:n 9.24,70 viisi vuotta sitten juossut Sandra Eriksson. Richardssonin aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 9.41,73. 

Richardsson tuli keskiviikon kilpailuun Janica Rauman kanssa suoraan Sveitsin St. Moritzin kahden viikon vuoristoleiriltä. Kisa eteni puoliväliin Richardssonin ja juoksuun suomalaiset kutsuneen ranskalaisen Emma Oudioun vuorovedolla. Sen jälkeen Richardsson pysyi yksin kärjessä maaliin asti.

– St. Moritzin leiri meni hyvin. Tiesin, että pystyn juoksemaan MM-rajan alle, mutta kun tulee vuoristosta alas, ensimmäisistä päivistä ei koskaan tiedä, onko hyvä vai huono päivä. Tiistai oli aivan kamala päivä, Richardsson kertaili.

– Soitin tiistaina valmentajalleni Jukka Keskisalolle, että tästä ei tule mitään, johon hän totesi, että älä hätäile, juoksun ei tarvitse kulkea tänään, huomenna se kulkee, ja niin siinä kävi. Heti aamulenkillä tunsin, että nyt on kevyet jalat.

Euroopan tämän kesän tilastossa Richardsson menee ajallaan 10. sijalle. Saint-Maur-des-Fossésissa naisten estejuoksussa oli kaikkiaan 27 juoksijaa.

– Paikalla oli paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Oma juoksu tuntui hyvältä jo verryttelyssä, Richardsson sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Maanantaina Crystal Palace - Brighton! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!