Suomen lentopallomaajoukkueen uusi valmentaja 14 ottelun tappioputkesta: ”Vaatii paljon luonnetta ja motivaatiota päästä tästä tilanteesta eteenpäin”

© Kuva: Getty Images
Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jäi voitoitta Ningbon olympiakarsinnoissa Kiinassa, kun Kanada voitti Joel Banksin valmentaman joukkueen sunnuntain päätöspelissä 0-3 (19-25, 24-26, 20-25). Aiemmin Kiinan voitti Suomen 3-1 ja Argentiina samoin lukemin. Tokion olympiapaikan kohtalo NIngbon lohkossa ratkeaa turnauksen päätösottelussa Argentiina – Kiina, jossa Argentiina tarvitsee kaksi erävoittoa turnausvoittoon ja kisalippuun. Kanada sijoittuu turnauksessa toiseksi tai kolmanneksi iltapelistä riippuen.

Suomi jäi päätöspelissä selkeästi laitahyökkäyksessä vastustajaa vaisummalle tasolle. Keskimiehet Markus Kaurto ja Tommi Siirilä saivat sen sijaan hyvinkin tehoja irti itsestään. Laitapelaajista parhaaksemme nousi Elviss Krastins.

Päävalmentaja Joel Banks:

– Pelimme käynnistyi vasta toisessa erässä. Olen pettynyt pelin aloituksen tapaan. Voidaan sanoa, ettemme olleet enää parhaassa vireystilassa, mutta tällainen on kansainvälinen turnaus. Emme olleet aluksi aggressiivisia, emmekä energisia. Toisessa erässä oli hienoa nähdä, että saimme pelistä kiinni. Lopussa emme käyttäneet paikkoja ja Kanada käytti. Kolmannessa erässä oli taas puutteita monessakin asiassa.

– 14 pelin perättäinen häviäminen on luonnollisesti iso pettymys. En ole valmentaja, joka on tällä tasolla häviämässä. Pitää kuitenkin olla realisti. Olemme näyttäneet olevamme kovasti töitä tekevä ryhmä, joka on siirtymävaiheessa. On pakattava kassit ja lähdettävä kotiin tai sitten jatkettava töiden tekemistä. Ryhmä on osoittanut valinneensa jälkimmäisen ja näin jatketaan pitkäaikaista projektia.

– Vaatii paljon luonnetta ja motivaatiota päästä tästä tilanteesta eteenpäin. Pitää katsoa realistisesti asioita ja nähdä työn aiheisto.

Ronkainen sairaana – keskimiehet hyvässä iskussa

Suomi joutui päätöspeliin ilman syntymäpäiväsankaria Antti Ronkaista, joka sairastui peliä edeltävänä yönä vatsatautiin.

Suomen avaus: Eemi Tervaportti, Samuli Kaislasalo, Peetu Mäkinen, Elviss Krastins, Tommi Siirilä, Markus Kaurto, Lauri Kerminen (L)

Avauserä oli painajaismainen suomalaisittain. Ainoastaan libero Lauri Kermisen muutama upea puolustus ja Tommi Siirilän keskihyökkäykset saivat siniset värit välillä kirkkaiksi. Urpo Sivula korvasi (3-10) Kaislasalon ja Niko Suihkonen (11-19) Mäkisen. Jason DeRocco ja Sharone Vernon-Evans tekivät erään Kanadalle yhteensä huikeat 13/+12.

Toisessa erässä Suomi roikkui 2-3 päässä sitkeästi keskipelinsä ansiosta, kun laidasta pallo ei kuollut edelleenkään. Suomi nousi kuitenkin loppuerässä tasoihin 20-20, josta edettiin tovi vuorotahtiin hyvillä sideouteilla.

Toisessa eräpallossaan Kanada kuitenkin onnistui torjumaan Sivulan ja kuittasi erän 24-26. Kanada avitti Suomea erässä 12 viirheellä.

Kolmanteen erään Kaislasalo palasi hakkuriksi ja alkuerää mentiin Suomen hallitessa. Kanada kuitenkin käänsi erän puolivälissä jälleen hallintaansa ja piti nyt tahtinsa loppuun asti.

Suomen pistemiehet:

Samuli Kaislasalo 8/+2
Peetu Mäkinen 2/-1
Elviss Krastins 7/+6
Eemi Tervaportti 0/0
Tommi Siirilä 9/+5
Markus Kaurto 6/+5
Lauri Kerminen (L)
Urpo Sivula 6/+1
Niko Suihkonen 0/-7
Sauli Sinkkonen 1/+1
Fedor Ivanov, Joonas Jokela ja Henrik Porkka (L) eivät pelanneet
Antti Ronkainen ei ollut kokoonpanossa

Torjunnat 3-9
Ässäsyötöt 0-3
Syöttövirheet 10-14
Hyökkäys% 43-56
Vastaanotto% 49-45

Miesten maajoukkue hengähtää pienen hetken ja aloittaa sen jälkeen valmistautumisen EM-kisoihin. Tätä ennen joukkue kohtaa Viron Seinäjoella 28.8. ja Vantaalla 30.8. sekä Italian Cavalesessa 4.-5.9. EM-kisat käynnistyvät Sloveniassa 12.9. Makedonian kohtaamisella.

Nyt käynnissä olevien neljän joukkueen turnauksen voittajat kuittaavat itselleen kisalipun Tokion olympialaisiin. Samaan aikaan pelataan turnaukset kuudessa maassa: Bulgariassa, Hollannissa, Italiassa, Puolassa, Venäjällä ja Kiinassa.

Suomella on mahdollisesti luvassa vielä toinen mahdollisuus Tokion kisalippuun. Tammikuussa Saksassa pelataan Euroopan karsintaturnaus, johon pääsee mukaan isäntämaan lisäksi seitsemän Euroopan rankingin (CEV) parasta ei jo kisoihin nyt käynnissä olevista karsinnoista päässyttä maata.

Tämän hetken Euroopan rankingissa Suomi on 11. Euroopan karsintaturnauksen paikat määrittelevä ranking on tulevan lokakuun 2019 ranking, johon mukaan tulee vielä 2019 EM-kisat ja nykyisistä pisteistä pois putoavat 2015 EM-kisojen pisteet.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

Perjantaiyönä NY Rangers - Montreal! Hyödynnä vihje ja lunasta talletusbonus!