Upeaa! Satu Mäkelä-Nummela ampui hienosti ja toi Suomelle olympiapaikan Tokioon – ”En olisi uskonut”

© Kuva: Getty Images

Satu Mäkelä-Nummela saavutti kotiyleisönsä suureksi riemuksi naisten trapissa olympiamaapaikan Tokioon 2020 ja maailmancupin hopeamitalin, kun haulikkolajien maailmancupin kilpailutapahtumat jatkuivat perjantaina Hollolassa. Marika Salmi sijoittui seitsemänneksi ja Noora Antikainen 13:nneksi.

Haulikkolajien maailmancup jatkui perjantaina Hollolan Hälvälän ampumaradalla. Tänään ammuttiin miesten ja naisten trapin toinen kilpailupäivä. Naiset ampuivat viimeiset 75 kiekkoa ja finaalin. Miesten trap ammutaan kolmen päivän aikana. Eilen ammuttiin 50 ja tänään 25 kiekkoa. Viimeiset 50 kiekkoa ja finaali ovat vuorossa lauantaina.

Ja millainen suomalaispäivä tästä tulikaan! Mäkelä-Nummela ja Salmi selvittivät tiensä hienosti finaaliuusintaan San Marinon Alessandra Perillin kanssa. Kolmikko ampui peruskilpailussa tuloksen 110. Jaossa oli yksi paikka finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon. Perilli putosi ensimmäisenä, ja niin suomalaiset kamppailivat pääsystä finaaliin. Mäkelä-Nummela voitti Salmen uusinnassa 3-2 ja pääsi siten finaaliin.

Mäkelä-Nummelan peruskilpailun sarjat olivat 24+20+21+21+24 ja Salmen 19+22+21+25+23.

Venäjän Daria Semjanova ja Australian Laetisha Scanlan tekivät peruskilpailun parhaan tuloksen 112.

Finaaliin päässeistä olympiamaapaikan olivat jo aikaisemmin varmistaneet Laetisha Scanlan (Australia) ja Wang Xiaojing (Kiina). Koska Italialla ja Kiinalla oli jo maakiintiö (2) täynnä, jaossa olleista kahdesta paikasta kilpailivat Mäkelä-Nummelan lisäksi Semjanova ja Australian Penny Smith.

Mäkelä-Nummela saavutti jännittävässä finaalissa olympiamaapaikan, kun Semjanova sijoittui neljänneksi ja Mäkelä-Nummela toiseksi. Maapaikka on Suomen toinen ampumaurheilussa. Lari Pesonen saavutti paikan miesten skeetissä toukokuussa Etelä-Koreassa käydyssä maailmancupissa.

– Nyt on huojentunut olo! En olisi uskonut, että tällaisen ”sutimisen” jälkeen eukko pääsee finaaliin. Finaalissa kulki yllättävän hyvin – paitsi loppu, joka vähän tökki, Mäkelä-Nummela kertoi pitkän päivän päätyttyä. Onnittelijoiden jono oli todella pitkä.

Mäkelä-Nummela on edustanut Suomea aiemmin kolmissa olympialaisissa: Pekingissä 2008, Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016. Pekingissä hän voitti olympiakultaa.

– Nyt voin ottaa Tokion mieleeni ja saan tästä ”ruutia” lisää, koska paineita ei ole.

Naisten trapin maailmancupin voitti Smith, jolle meni jaossa ollut toinen maapaikka. Scanlan oli kolmas.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.