Savo Volley murskasi ykkössarjalaisia – uusi vahvistus pääsi irti

© Kuva: Getty Images

Mestaruusliigaan valmistautuva Savo Volley pelasi Savon Sanomat –turnauksessa Kuopiossa kaksi ottelua. Vastustajina olivat ykkössarjalaiset Pielaveden Sampo ja East Volley Savonlinnasta. Sarjaero näkyi, ja kummastakin ottelusta Savo Volley otti selkeän 3-0-voiton.

– Keskityimme nyt hyvin, ja peli kulki oikein hyvillä fiiliksillä, summasi turnauksen annin Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Edellisessä harjoitusottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan Tuovinen ei ollut aivan tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen. Kiuruvedellä pelatun ottelun jälkeen Tuovinen kritisoi pelaajiaan siitä, ettei harjoituksissa näkynyt energia siirtynyt pelitilanteeseen.

– Puhuimme asiasta pelin jälkeen, ja nyt näkyi, että pojilla oli selkeästi halu pelata, Tuovinen arvioi.

Turnauksen kahdessa ottelussa Tuovinen peluutti lähes kaikkia käytössä olevia miehiään. Myös uusin vahvistus, vasta pari viikkoa treeneissä mukana ollut Markuss Cielavs pääsi kentälle jälkimmäisen ottelun puolivälissä.

– Tarkoitus oli hakea pelituntumaa. Minulla on selkeä sapluuna (joukkueen koostumuksesta), ja näin vieruskaverit pääsevät hakemaan pelituntumaa keskenään.

Joukkueen kokoonpanosta puuttuvat edelleen maajoukkueen mukana EM-kisoihin valmistautuvat passari Fedor Ivanov ja yleispelaaja Antti Siltala.

Joukkueella on nyt edessään puolentoista viikon treenijakso. Sen jälkeen Savo Volley matkustaa Viroon turnaukseen. Kotimaahan palaamisen jälkeen on enää vain viikko Mestaruusliigan alkamiseen. Ensimmäisenä on vastassa kotiotteluiden tuplaviikonloppu: kausi avataan Vieremällä lauantaina 28.9. Vantaa Ducksia vastaan, ja heti perään sunnuntaina kohdataan hallitseva Suomen mestari VaLePa Pielaveden tutussa liikuntahallissa.

Lähde: Savo Volleyn tiedote