Sara Kuivisto juoksee Dohan MM-kisoissa perjantaina 800 metrin ensimmäisessä alkuerässä. Ensimmäisessä erässä ei taktikoida, joten vauhtia lienee luvassa. Erän suosikki on MM-tilaston ykkönen, Yhdysvaltain Ajee Wilson, joka voitti maansa mestaruuden ajalla 1.57,72. Kaksi minuuttia ovat tänä kesänä alittaneet myös Ugandan Halimah Nakaayi ja hallitseva Saksan mestari Christina Hering.

– Uskon, että mennään aika hyvää vauhtia. Se sopii minulle. Mukava lähteä juoksemaan vain sijoituksesta, ei tarvitse aikaa miettiä, Kuivisto sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kuiviston ennätys on Bydgoszczissa Euroopan superliigassa juostu 2.01,85. Hän uskoo, että lauantaisiin välieriin pääsy vaatii omaa ennätystä. Kuiviston mukaan kunto on kohdallaan, vaikka valmistautuminen 800 metrille oli haastavaa, kun osallistumisvahvistus tuli vasta viikko sitten perjantaina.

– Heti lähdettiin Dohaan, kun sain tiedon, että olen mukana myös 800 metrillä. Onneksi sain tähän riittävän monta päivää täällä, että ehdin tottua lämpöön, Kuivisto sanoo.

Kuiviston paikka MM-kilpailujen 1500 metrille varmistui jo aiemmin. Koska paikkaa 800 metrille ei aluksi kuulunut, hän ehtii suunnata viimeistelyharjoitteluaan 1500 metrille. Siksi Kuivistolle on vähän epäselvää, miten herkästi 800 metriä kulkee.

– Tässä ei enää hirveästi ehtinyt tekemään muutoksia, kun ehdin jo juosta muutaman kilpailunomaisen harjoituksen, jotka tein täysin 1500 metriä silmällä pitäen. Sääli etten saanut tehtyä niitä 800 metrin vauhdeilla, mutta näillä mennään. Kunto on varmasti parempi kuin koko kesänä, Kuivisto sanoo.

800 metrin alkuerät alkavat perjantaina klo 17.10.

Lähde: Urheiluliiton tiedote