Lupaava Riikka Honkanen summasi tavoitteensa tämän kauden alppihiihdon maailmancupissa

© Kuva: Ski Sport Finland
Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen naisten alppimaajoukkueen ja Tahkon Alppihiihtoakatemian Riikka Honkanen, 21, aloittaa ensi kertaa urallaan MC-kauden Itävallan Söldenistä. Honkasen valmistautuminen kauteen on sujunut hyvin. Takana on elo-syyskuussa neljän viikon lumileiri Ushuaiassa Argentiinassa ja vajaan viikon mittainen leiritys Itävallan Hintertuxissa. Kaksinkertainen juniorien suurpujottelun MM-mitalisti on pystynyt valmistautumaan tulevaan kauteen myös terveenä.

– Lumileirillämme Argentiinassa olosuhteet olivat vaihtelevat ja ainoastaan yhtä päivää lukuun ottamatta pääsimme mäkeen treenaamaan. Sain treenata Argentiinassa riittävästi ja lisäksi kesän peruskuntokauden terveenä. Tulokset fyysisen kunnon eri osa-alueilta ovat viime kevääseen verrattuna menneet eteenpäin, joten senkin puolesta fiilikset on hyvät.

Honkanen starttaa MC-kauteen tutuilla välineillä. MC-kauden perinteiseen avausosakilpailuun Söldeniin Honkanen matkustaa kilpailijana ensi kertaa.

– Lasken tutuilla suksilla, mutta siteet ovat uusiutuneet. Paketti tuntui rinteessä kotoisalta ja hyvältä. Olen usein treenannut Söldenissä, mutta en koskaan aiemmin laskenut siellä kilpaa. Yleensä rata on ollut jäässä, mutta nyt säätilanteesta ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitä luvassa on. Kaikki kuitenkin käy.

Honkanen kertoo, että suurpujottelu on edelleen päälaji, mutta alkavalla kaudella hän panostaa valmennuksen kanssa yhä enemmän myös pujotteluun.

– Tämän kauden tavoitteeni on laskea molemmissa lajeissa maailmancupissa toiselle kierrokselle ja MC-pisteille. Söldenin jälkeen keskityn kotikilpailuumme pujottelun MC-osakilpailuun Levillä. Argentiinan lumileirillä sain tehtyä paljon hyviä laskuja. Ei ole ollut näin hyvää fiilistä pitkään aikaan ennen kauden alkua, Honkanen iloitsee.

Naisten maailmancupin suurpujottelun avausosakilpailu käynnistyy Söldenissä lauantaina klo 11:00 Suomen aikaa. Toinen kierros lasketaan alkaen klo 14:00 Suomen aikaa. Naisten MC-kiertueen seuraavat pisteet on jaossa marraskuun lopulla Levillä.

Lähde: Honkasen tiedote


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!