Suomalainen tennislupaus kaatoi eilen yli tuhat sijaa korkeammalla olevan ammattipelaajan – Tänään laulukuoroon: ”Turnaus sujui yli odotusten”

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Emil Ruusuvuori, 20, ja Harri Heliövaara, 30, jatkavat suomalaisista kaksinpelin puolivälieriin Tali Openissa.

Kolmannella kierroksella nähtiin neljä suomalaista. Päivän aloitti Harri Heliövaara (ATP-675), joka kohtasi ranskalaisen Hugo Grenierin (ATP-302). Kokenut suomalaispelaaja aloitti erittäin vahvasti ja vei avauserän 6-1. Ranskalaispelaajan oli lähinnä tyytyminen ihailemaan Heliövaaran monipuolista pelaamista sekä hän myös keskittyi keskustelemaan tuomarin kanssa. Lopulta Heliövaaran vire kesti loppuun asti ja puolivälieräpaikka varmistui luvuin 6-1, 6-3. Ottelu kesti lopulta vain hieman yli tunnin.

– Vastustajalla oli korkeampi ranking, mutta oli kokonaisuutena huonompi pelaaja. Tuntui, että olen pelin jokaisella osa-alueella parempi. Tuntui erittäin hyvältä kentällä – heti alusta asti tunsin ja näin pallon, kommentoi Heliövaara.

Toisena kentälle asteli Patrik Niklas-Salminen (ATP-520), joka kohtasi 15. sijoitetun espanjalaisen Carlos Tabernerin (ATP-212). 22-vuotias suomalainen avasi vahvasti ja erityisesti syöttöpeli kulki. Hän otti myös tarvittavan murron ja eteni erävoittoon 6-3. Toisessa erässä Niklas-Salminen pääsi heti yrittämään murtoa, mutta vastustaja selvitti tilanteen. Tämän jälkeen Tabernerin peli parantui ja hän tasoitti erät. Kolmannessa erässä Niklas-Salminen otti ensimmäisenä murron, mutta espanjalainen ei tästä hätkähtänyt – lopulta suomalaisen oli taipuminen 6-3, 3-6, 3-6.

Ensimmäisessä iltaottelussa olivat vuorossa Emil Ruusuvuori (ATP-141) ja Otto Virtanen (ATP-1135). Molemmat pelaajat olivat hurmanneet Talin yleisön edellisenä päivänä ja heidän otteluaan saapuikin paikan päälle seuraamaan noin 700 katsojaa. Ottelussa Ruusuvuori otti hallinnan itselleen vahvojen peruslyöntiensä turvin. Virtanen, joka palasi yli neljän kuukauden kilpailutauolta, teki kaikkensa ja lopulta hänen otteissaan alkoi näkyä hieman rasitusta. Ruusuvuori etenikin lopulta 6-1, 6-1 voittoon.

– Selvästi Otolla oli jotain pientä häikkää, sillä syöttö ei tullut totutulla tavalla. Oma pelini tuntui paljon paremmalta ja tästä on kiva jatkaa eteenpäin. Keskityin laittamaan palloa kenttään ja pääsin pelaamaan johtoasemassa, mikä auttoi paljon, kertoi Ruusuvuori.

– Turnaus sujui yli odotusten, kova kuormitus alkoi tänään tuntua hieman kädessä. Siihen meni vähän keskittymistä, mutta kokonaisuutena hyvä paluu ja tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Virtanen.

Ruusuvuori kiitteli myös paikalle saapunutta yleisöä.

– Huomattavasti mukavampi mennä kentälle lähes täyden kotiyleisön eteen kuin ulkomailla kuuden henkilön eteen.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!