Suomalaiset mukana hurjatasoisessa Euroopan kiertueen finaalisarjassa Turkissa – ”Hieno baana ja hienot kelit!”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Golfin Euroopan kiertueen finaalisarja käynnistyy kuluvan viikon torstaina Turkin Belekissä pelattavalla Turkish Airlines Open -kilpailulla. Mukaan mahtuu enää jotakuinkin kiertueen paras kolmannes ja samalla nousevat panokset. Jaossa on palkintorahaa noin seitsemän miljoonaa dollaria eli noin 6,3 miljoonaa euroa.

Suomalaisista mukana nähdään kiertueen parhaana sinivalkoisena sijalla 43 oleva Mikko Korhonen sekä sijalta 75 kisaan starttaava Kalle Samooja.

Korhosen tuloskunto on ollut syyskaudella hurja. Hän on edennyt jatkoon kymmenessä viime kisassaan peräkkäin ja koko kauden aikana Korhonen on karsiutunut vain neljästi 21 startissaan.

Turkin finaalikisa on Korhoselle uran kolmas. Vuonna 2016 sijoitus oli 31:s ja vuonna 2018 35:s. Viime vuonna hän pääsi mukaan myös Etelä-Afrikan ja Dubain finaaleihin, jotka pelataan tänä vuonna Turkin kisaa seuraavilla viikoilla.

Paikka kauden päättävässä Dubain finaalissa on tänäkin vuonna Korhosen käden ulottuvilla. Käytännössä sijoitus ylemmässä keskikastissa edellisien yritysten tapaan riittää varmistamaan Korhoselle paikan Dubaissa.

Aikaisemmista kokemuksistaan Turkissa Korhonen ei kuitenkaan sanottavammin hyödy, sillä kisa pelataan eri kentällä kuin kolmena viime vuonna. Montgomerie Maxx Royal -kenttä on suhteellisen kapea ja etenkin avauspelin osalta haastava kisa-areena.

Puiden reunustamat väylät ovat suhteellisen kapeita ja kentällä on bunkkereita runsaasti. Paikoin myös vesiesteet haastavat pelaajat lähestymislyönneissä.

– Hieno baana ja hienot kelit! Aika jenkkityylinen tämä on. Draivaaminen tulee olemaan isossa osassa. Raffit eivät ihan mahdottomia ole, mutta väylillä on hyvä pysyä.

– Griineillä on ollut joku tauti ja ne ovat paikoitellen vähän vaurioituneet. Kokonaisuudessaan kenttä on ihan ok kunnossa, Korhonen kertoi.

Tavoitteiden suhteen Korhonen on tuttuun tapaan maltillinen.

– Tavoitteena on pelata neljä tasapainoista päivää, se ei ole vähään aikaan onnistunut, hän sanoo.

Turkish Airlines Openissa taso on hurja, eikä menestys tule ilmaiseksi. Kisasta on jäänyt joitain kärkinimiä, kuten rankingin kakkonen Jon Rahm sekä nelonen Matthew Fitzpatrick, mutta muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta mukana ovat kaikkia kiertueen parhaat pelaajat.

Lähde: Tiedote

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS