Venäjän Superliigassa iskettiin todella mielenkiintoinen suomalaisottelu viikonloppuna, kun Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kohtasi Sammelvuon viime kauden joukkueen Kuzbass Kemerovon, jossa Lauri Kerminen taituroi liberona.

Pelistä tuli huikea viiden erän trilleri, jonka kotijoukkue Kuzbass lopulta vei 3-2 (20-25, 25-22, 20-25, 25-20, 15-12).

Kerminen pelasi koko ottelun ja nosti 21 vastaanottoa kahdella virheellä. Vastaanottoprosentti oli joukkueen paras 52 %.

Sammelvuolle tilanne oli varsin erityinen, kun hän kohtasi vanhan joukkueensa ja hän kiittelikin vielä pelin jälkeen Kuzbassia ja sen johtoa ja pelaajia. Tappio vanhalle seuralle tietysti harmitti.

– Mielenkiintoinen peli, mutta valitettavasti, meidän esityksemme ei riittänyt voittoon. Parhaamme yritimme.

Aiemmin viikolla Kuzbass voitti Nizhny Novgorodin ASK:n 3-1 ja Zenit kukisti Gazprom-Ugran 3-0.

Muita suomalaisotteluita Euroopan sarjoissa:

Saksan Bundesliga: Frankfurt – Düren 3-0 (25-16, 25-22, 25-20). D: Niklas Seppänen 5/+1, pelasi 4. erän.
Belgian liiga: Aalst – Maaseik 3-0 (25-23, 26-24, 25-21). A: Samuli Kaislasalo ei pelannut. M: Päävalmentaja Joel Banks.
Romanian Liiga: Zalau – Cluj 3-0 (25-18, 25-23, 28-26). Z: Sauli Sinkkonen 8.
Tshekin liiga: Pribram – Praha 1-3 (26-24, 20-25, 20-25, 23-25). Pribram: Peetu Mäkinen aloituskuusikossa.
Turkin liiga: Spor Toto – Arhavi 3-0 (25-14, 25-18, 25-19). A: Elviss Krastins 1/-3, pelasi 2 erää.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote