Kristiina Mäkelä avautui Instagramissa rahahuolistaan

© Kuva: Juha Tamminen
Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Suomen tähtiluokan yleisurheilija Kristiina Mäkelä ei ole tyytyväinen rahatilanteeseensa. 27-vuotias kolmiloikkaaja avautui tilanteestaan Instagram-tilillään. Viime MM-kisoissa finaaliin yltänyt Mäkelä sai torstaina kuulla, että hänen tulevan kauden rahoituksesta on leikattu merkittävä osa.

Alla suomennos Mäkelän englanninkielisestä kirjoituksesta.

– Eilisen (torstain) huonot uutiset saivat minut miettimään, mitä olen tehnyt väärin päätyäkseni tällaiseen tilanteeseen. Edessä on olympiavuosi, ja päättynyt kausi oli urani paras. Samaan aikaan rahoitustani on leikattu. En ole onnistunut löytämään uusia yhteistyökumppaneita, ja rahat ovat loppumassa, Mäkelä kirjoittaa.

– Olen ollut niin keskittynyt siihen, miten harjoittelen, palaudun ja hyppään pitkälle, että olen unohtanut tärkeimmän, rahan. Raha mahdollistaa asioita. Ilman sitä mahdollisuuksia on vähemmän.

– Uusi valmentaja oli niin hyvä, että kaksi asiaa, joihin halusin sijoittaa, olivat valmennus ja harjoitusleirit. Edellinen valmentajani oli saanut palkkansa liitolta, joten budjetissani oli lovi, yhden ihmisen palkan suuruinen lovi. Käytin sponsori- ja palkintorahaa sekä säästöjä täyttääkseni sen loven. Yritin myös elää niin vähällä kuin mahdollista, mutta sekään ei riittänyt. Pyysin apua, kerroin tilanteestani, jos löytyisi joku, joka voisi auttaa.

– Voin syyttää vain itseäni. En ole koskaan osannut tehdä rahaa. Olen keskittynyt täysin urheilemiseen, mutta se ei yksistään riitä. Olen tehnyt valmentajani kanssa toimintasuunnitelman, mitä, milloin ja missä minun täytyy tehdä, ja muokkaamme sitä jatkuvasti. Päädymme kuitenkin umpikujaan, jos minulla ei ole rahaa sen toteuttamiseen.

– Seuraava askeleeni on leikata urheilemisesta. Tämä tarkoittaa täysipäiväisestä valmentajasta luopumista, koska en voi ansaita elantoa kahdelle ihmiselle. Sierra Nevadan -leiri tammikuulta on peruttu.

– Olen surullinen, yritin niin kovasti. Olen olympiafinalisti Rio de Janeirosta. Olin toiseksi paras suomalainen yleisurheilija MM-kisoissa Dohassa, ja minulla on hyvä historia isoissa kisoissa onnistumisesta. Olen niin lähellä, mutta sillä ei ole väliä. Olisi pitänyt toimia toisin.

– Tämä on oppitunti siitä, mitä tapahtuu, kun epäonnistuu. En ole ajatellut lopettamista. Riippumatta siitä, miten paljon se sattuu, aion mennä eteenpäin sillä, mitä minulla on. En ole tehnyt tätä rahan takia, enkä ole ajatellut, että tämä olisi helppoa. Toivottavasti ihmiset, joilla on vaikeaa, mistä syystä hyvänsä, uskoisivat itseensä ja siihen, että he voivat selvitä ongelmista. Se tekee vain vahvemmaksi. Niin minä aion tehdä, ja olen ylpeä siitä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Stanley Cup -finaalit alkavat! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!