Ongelmista kärsinyt Kaisa Mäkäräinen sivusi kauden parastaan Hochfilzenissä – ”Tuntui, että lähdenkö kotia”

© Kuva: Getty Images
Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Ampumahiihdon maailmancup-sirkus siirtyi tällä viikolla Ruotsin Östersundista Itävallan Hochfilzeniin, jossa käytiin perjantaina naisten ja miesten pikakilpailut. Parasta suomalaisvauhtia naisten 7,5 kilometrin kilpailussa piti 13:nneksi sijoittunut Kaisa Mäkäräinen, joka sivusi kauden parasta maailmancup-sijoitustaan. Kilpailun voitto meni Italian Dorothea Wiererille.

Flunssasta kärsinyt Mäkäräinen joutui jättämään sunnuntaina Östersundissa viestin väliin, jonka jälkeen flunssa on vaivannut naista koko viikon.

– Vaikea viikko on ollut. Ei ole nuhasta oikein kunnolla selvitty vieläkään. Onneksi toistaiseksi on ollut vain räkää, mutta sitä on riittänyt ihan tähän aamuun asti. Kun yritin keskiviikkona hiihtää vähän reippaampaa treeneissä, oli sellaista menoa, että tuntui, että lähdenkö kotia, Mäkäräinen kommentoi.

Nuhainen Mäkäräinen oli pikakilpailussa silti hiihtoajoissa koko joukon viidenneksi nopein vain kuusi sekuntia kärjelle jääneenä.

– Vähän huonosti käynnistyi kisa, oli aika laiskan oloista ensimmäisellä kierroksella. Toinen kierros tuli ehkä vähän liiankin kovaa ja huomaa, ettei palaudu normaalisti. Jalat rupesivat pystyasennossa tärräämään, oli ihan selviytymistaistelua, kaksi ohilaukausta pystysta ampunut Mäkäräinen kertasi.

Mäkäräinen starttaa sunnuntain takaa-ajoon 48 sekuntia kärjen jälkeen.
– Ihan ok asetelmat, peli ei ole vielä menetetty.

Eder myös maailmancupin pisteille

Mari Eder sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 37:nneksi. Molemmilta ampumapaikoilta yhden ohilaukauksen ampunut Eder jäi kärjestä minuutin ja 23 sekuntia. Erityisesti hidas makuuammunta jäi harmittamaan kilpailun jälkeen.

– Päälimmäisenä tästä päivästä jää makuuammunnan suoritus, tänään vajottiin takaisin alas Östersundin hyvistä suorituksista. Ammunta kesti 48 sekuntia ja se on auttamatta liian pitkään. Kovasti se tuuli siinä puhalsi, mutta siihen olisi pitänyt pystyä nopeammin reagoimaan.

Myös Eder onnistui hyvin ladulla, hän oli hiihtoajoissa 14:nneksi nopein ja jäi kärjestä 24 sekuntia.

– Hiihdollisesti perusveto, mutta kun ammunnoissa tulee suhteessa enemmän keulaan, niin se on huono tilanne. Tietyllä tapaa 1+1 sakot on valitettavasti minulle perussuoritus, mutta enemmän mieltä painaa ammunta-aikojen venyminen. Sitä kautta tuli sijoituksissa rajusti takkiin.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote

Bayern München aloittaa uuden kauden! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!