Flunssa-aalto vaivaa: Mari Eder paras suomalainen Sloveniassa – ”Taustaan nähden tulos on tosi hyvä”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Mari Eder sijoittui parhaana suomalaisena 16:nneksi ampumahiihdon maailmancupissa Slovenina Pokljukassa. 15 kilometrin normaalimatkan voiton vei ylivoimaisesti puhtaalla ammunnalla Saksan Denise Herrmann. Eder jäi kärjestä kolme minuuttia ja 39 sekuntia.

Flunssa-aalto vaivaa tällä hetkellä Suomen ampumahiihtäjiä ja perjantain kisassa viivalle selvisi suomalaisista Ederin lisäksi vain Kaisa Mäkäräinen.

– Taustaan nähden tulos on tosi hyvä. Viime viikon viestin jälkeen tulin kipeäksi, oli päivän kuumetta ja keuhko-oireita, joista onneksi kohtuu nopeasti päästiin toipumisvaiheeseen. Tosi kevyellä valmistautumisella tultiin tähän kisaan. Yritettiin varmistella sitä toipumista enemmänkin terveyden puolesta, kuin että saisi fyysisesti maksimaalista tulosta tästä kisasta, Eder taustotti.

Eder onnistui tekemään nousujohteisen kilpailun. Kahdelta ensimmäiseltä paikalta tuli tulokseksi yksi sakkominuutti molemmista, mutta kaksi viimeistä paikkaa Eder selvitti puhtaasti.

– Tuli kontrolloitu kisa, maltoin lähteä tarpeeksi rauhassa liikkeelle ja antaa kropalle aikaa. Ammunnallisesti 90 prosenttinen osumatarkkuus on minulle hyvä. Viimeinen pysty oli jopa tosi hyvä, 25 sekuntia. Makuussa on vielä enemmän työtä.

Maailmancup jatkuu Pokljukassa lauantaina pariseka- sekä sekaviestillä. Sunnuntaina vuorossa ovat yhteislähdöt, johon myös Eder sai lunastettua paikkansa.

– Tässä on tosi kova setti tulossa. Nousin kokonaismaailmancupissa 25:nneksi ja sain massaan starttipaikan. Kerkeää keuhkotkin aueta. Ei ole onneksi nyt yskittänyt kisan jälkeen, malttaminen saattoi tuottaa tulosta ja päästään tästä terveen kirjoihin.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!