Emil Ruusuvuoren ja Australian avointen pääsarjapaikan välissä on enää kaksi otteluvoittoa. Henri Kontisen kisavalmistautuminen vuoden ensimmäistä Grand Slamia varten päättyi Aucklandissa.

Ruusuvuori (ATP-104) avasi Australian avointen karsinnat voitolla argentiinalaisesta Facundo Menasta (ATP-204) 7-5, 6-2. Avauserässä suomalainen haki parasta peliään, mutta vahva syöttötyöskentely ja yksi murto toivat erän kotiin. Toisessa erässä Ruusuvuoren peli vapautui ja hän kiihdytti otteluvoittoon. Mena oli kukistanut Ruusuvuoren kahdesti vuonna 2019.

Toisella karsintakierroksella asettuu vastaan 21-vuotias ranskalainen Elliot Benchetrit (ATP-229). Ottelu pelataan perjantaina kolmantena kentällä 12, jolla ottelut alkavat klo 01:00. Pääsarjapaikkaan vaaditaan vielä kaksi otteluvoittoa. Viimeksi suomalainen, Jarkko Nieminen, on ollut kaksinpelin pääsarjassa Grand Slam -tasolla vuonna 2015.

Kontisen kisavalmistautuminen Australian avoimiin päättyi Aucklandissa, kun hän ja Rohan Bopanna hävisivät puolivälierässä parille Ben McLachlan/Luke Bambridge 3-6, 4-6. Kontinen pelaa seuraavaksi Australian avoimissa yhdessä uuden vakiparinsa saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa.

Lähde: Tennisliitto