Antti Aalto jatkoi tasaista suorittamistaan mäkihypyn maailmancupissa Willingenissä ja oli viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa 27:s.

Willingenissä nähtiin jälleen kovatasoinen kilpailu ja sijoituksista käytiin kovaa taistelua. Aallon hypyt kantoivat tänään 132,5 ja 130,5 metriä. Pisteitä kertyi 220,2.

– Hyppäämisessä tänään hyviä elementtejä. En ole tyytyväinen tulokseen, mutta pisteitä tuli, se on ihan ok, totesi Aalto kilpailun päätteeksi.

Valmentaja Lauri Hakola totesi nappisuorituksen olevan lähellä.

– Ihan ok hyppyjä, aika lähellä jo hyvää. Se on pienestä kiinni ja silloin tällöin pilkahtelee tosi hyviä hyppyjä. Taso on ollut noususuunnassa viimeisen kuukauden aikana. Hyppy on hieman olosuhdeherkkä vielä, kertoi Hakola.

Suomalaisista myös Jarkko Määttä hyppäsi karsinnasta mukaan kilpailuun. Määttä oli tänään 48:s.

– ”Jakella” on hyppäämisessä järkeviä elementtejä, mutta kisassa ei oikein saa niitä ulos. Tänään kävi sellainen vahinko, että nielaisi vielä rautakangen ennen kilpailusuoritusta. Silloinhan siitä ei oikein tule mitään, veisteli Hakola.

Arttu Pohjola ei selvittänyt tietään karsinnasta varsinaiseen osakilpailuun.

– Artulla meni karsinnassa puristamiseksi. Sen näkee jo siinä, että vauhti tippuu koekierroksesta, kertoi Hakola.

Stephan Leyhe nappasi kotiyleisön edessä uransa ensimmäisen voiton. Toiseksi hyppäsi Norjan Marius Lindvik ennen kolmanneksi tullutta Puolan Kamil Stochia.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote