Neljä suomalaisnaista nähtiin tänään puolivälierissä maastohiihdon maailmancupin sprintissä Falunissa, kun Katri Lylynperä, Anne Kyllönen, Laura Mononen ja Kerttu Niskanen jatkoivat matkaansa karsinnasta eteenpäin. Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Lylynperä, joka oli eränsä neljäs ja lopputuloksissa 19:s.

– Hyvä karsinta tänään, erässäkin ihan kohtuullista menoa. Vähän oli haastava lähtöpaikka, kun joutui ihan sieltä vasemmalta lähtemään. Mietin tarkkaan, että mitä siinä tekisin. Tuli vähän turhia ladunvaihtoja siihen ensimmäiseen ylämäkeen. Viidenneltä paikalta oli vähän vaikea operoida itsensä suorille jatkopaikoille. Neljänneksi toki pystyin nousemaan, mutta vähän jäi harmittamaan se, etten (Katja) Visnaria saanut enää kiinni, kommentoi Lylynperä.

Lylynperä odottaa hyvillä mielillä huomista vapaan 10 kilometrin yhteislähtökilpailua.

– Minulle sopii ihan hyvin se, että on vapaalle vähän helpotettu rata. Joudun toki takaporukasta lähtemään, täytyy saada nostettua sijoituksia heti alkuun. Tuon parempaa rataa vapaan kympille ei minulle kyllä ole maailmancupissa paljon tarjoilla, totesi Lylynperä.

Anne Kyllönen oli lopputuloksissa 27:s, Laura Mononen 28:s, Kerttu Niskanen 29:s ja Johanna Matintalo 35:s.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn ennen Venäjän Natalia Nepryaevaa ja Ruotsin Jonna Sundlingia.

Lähde: Urheiluliiton tiedote