Kaisa Mäkäräinen pysyy positiivisena kaikesta huolimatta – ”Olen tosi iloinen, että nämä kisat joka tapauksessa hiihdetään”

© Kuva: Getty Images

Ampumahiihdon maailmancup jatkui perjantaina Kontiolahdella naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Voiton vei nimiinsä Saksan Denise Herrmann, joka otti jo toisen peräkkäisen pikakilpailun voittonsa. Kaisa Mäkäräinen oli parhaana suomalaisena 18:s. Hän jäi voittajasta minuutin ja 17 sekuntia.

– Ei meidän, mutta ei varmasti kovin monen muunkaan joukkue ehtinyt reagoida siihen lumisateeseen. Mutkat ja nousut, missä oli vähän pehmeämpää, ei ollut ongelmaa, mutta esimerkiksi stadionin tasaisella osuudella sai tehdä töitä senkin edestä. Hiihtoajoista päätellen monella muulla oli sama tilanne.

Mäkäräinen ampui makuupaikan puhtaasti, mutta joutui kiertämään pystypaikan jälkeen kolme sakkokierrosta.

– Makuulle oli hyvä tuulirako ja homma tuntui hallitulta. Pystyltä se ei jostakin syystä lähtenyt liikkeelle normaalisti, tuulikin nousi aika paljon, oli aikamoista taistelua. Viimeisen vaan päätin, että nelosta en tästä ota, että pakko saada viimeinen laukaus alas. Siinä sitten seisottiinkin aika kauan.

Maailmancup jatkuu lauantaina Kontiolahdella takaa-ajoilla, jotka tulevat olemaan viimeiset maailmancup-kilpailut tälle kaudelle. Sunnuntain viestikilpailut peruttiin.

– Ihan ok erolla lauantain takaa-ajoon. Olen kuitenkin tosi iloinen, että nämä kisat joka tapauksessa hiihdetään. Harmittaa tosi paljon, että tästä lopusta tuli vähän tynkä, Mäkäräinen mietti.

Lähde: Ampumahiihtoliiton tiedote