Kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen tuntevat toistensa vahvuudet. Helsingin Liikuntamyllyssä kaksikko terästi harjoituskauttaan kilpailuhenkisellä loikkatestillä, jonka päätteeksi he pyynnöstä arvioivat toisensa vahvuuksia.

– Sennilla on voimaa ja sopivaa päättäväisyyttä. Hänestä näkyy sellainen rauhallisen kova itsevarmuus, Mäkelä kehui.

– Kristiina saa vedettyä loikat tosi hyvin eteenpäin ja pitkiksi. Itsellä on vähän sitä, että ne tahtoo lähteä ylös ja siitä tulee sellaista pomppimista, Salminen vastasi.

Liikuntamyllyssä Salminen vei loikkakolmiottelun 2–1 voitettuaan vauhdittoman pituushypyn tuloksin 288 – 282 ja vauhdittoman viisiloikan 15,30 – 15,02. Kun viisiloikkaa ponnistettiin lentävällä neljän askeleen vauhdilla, Mäkelä liitteli selkeän voiton lukemin 20,30 – 19,67.

– Aika hyvin etenkin siihen nähden, että pystyy tällaisellakin harjoituskaudella hyppäämään vauhdillista viisiloikkaa noin hyvin. Vauhdittomat hypyt ovat minulla vähän mitä sattuu, totesi Mäkelä, jolla testi päätti kevään perusharjoitusjakson.

Salmisella oli hymy herkässä. Molemmat viisiloikkatestit toivat kirkkaasti oman ennätyksen, eikä vauhdittoman pituushypyn tulos jäänyt omasta ennätyksestä kuin muutaman sentin.

– Tulokset osuivat odotuksiin. Kyllä kelpasivat, Salminen myhäili tuloksista.

Harjoituskauden loikkatestit ja kilpailut kolmiloikassa ovat toki kaksi eri asiaa, mutta Salmisen ja Mäkelän kevätvire povaa tasokkaita kilpailuja kesän mittelöihin. Näin kilpailukauteen valmistava harjoittelu napsahtaa jengoilleen.

Kesän yhteiset mittelöt alkavat Espoossa

Kesän mittaan Salminen ja Mäkelä ponnistavat ensi kertaa samassa kilpailussa 27. kesäkuuta Espoossa. Ylen televisioima kilpailu käydään Leppävaaran stadionilla, jossa Salminen kimmahteli viime kesänä ennätyksensä 13,85.

Joko uran ensimmäinen 14-metrinen on odotuksissa heti alkukesästä?

– Näin olisi tarkoitus, mutta kolmiloikka vaatii yleensä pari kilpailua alle, ennen kuin alkaa kulkea. Nämä tulokset kyllä kertovat, että edellytykset siihen on, mutta nyt pitää vielä saada kolmiloikkatreenejä alle, Salminen sanoo.

– Ehdin jo aiemmin keväällä tehdä muutaman kolmiloikan lajitreenin, mutta ponnistavan jalan nilkan sisäsyrjässä oli sitten pikku juttu. Sitä on nyt varottu, enkä ole kolmeen viikkoon tehnyt kolmiloikan lajitreeniä.

Lähde: Urheiluliitto