Matti Nykäsen patsashanke nousi isoksi uutiseksi myös Norjassa – näköispatsas vai muistomerkki?

© Kuva: Getty Images

IS Urheilu kertoi torstaina mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen patsashankkeesta hänen kotikaupungissaan Jyväskylässä ja ristiriitaisista mielipiteistä siitä kuin Nykästä tulisi muistaa. Tapaus on noussut otsikoihin saakka nyt myös Norjassa.

Jyväskylän kaupunki on suunnittelemassa mäkikuninkaalle muistomerkkiä ja Nykäsen omaiset puolestaan liputtavat vahvasti näköispatsaan puolesta. Näköispatsas oli tiettävästi helmikuussa 2019 menehtyneen Nykäsen oma toive.

Asia on noussut vahvasti esille myös Norjassa, jossa Nykänen muistetaan huikeista saavutuksistaan ja ehkä parhaiten yhdestä ensimmäisistä suurista voitoistaan vuoden 1982 MM-kisoissa Holmenkollenilla.

Norjalaislehti Dagbladet nosti Nykäsen patsashankkeen näyttävästi otsikoihin pitkällä artikkelilla, joka lainaa pitkälti IS Urheilun juttua.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!