Nyrkkeilijä Mira Potkonen sai odotetun päätöksen toukokuun 18. päivä, kun kansainvälinen olympiakomitea vahvisti suomalaisen osallistumisoikeuden Tokion olympialaisten karsintoihin. Potkosen, 39, uran piti kansainvälisen lajiliiton AIBA:n sääntöjen mukaisesti päättyä vuoden 2020 loppuun ja kaksinkertainen Euroopan mestari oli vahvistanut uransa kirkkaimman tavoitteen siintävän Tokion olympiakullassa kuluvan vuoden elokuussa.

Potkonen on harjoitellut mestarivalmentaja Maarit Teurosen kanssa Tampereen Nääshallissa ja Varalan Urheiluopistolla huhtikuun alusta alkaen.

– Pari viikkoa treenattiin ulkona ja yhteistyökumppaneiden tiloissa, mutta onneksi Tampereen kaupunki avasi harjoittelutilat kärkiurheilijoiden käyttöön, ja pääsimme myös kotisalille treenaamaan, Teuronen kertoo.

– Lontoon karsintoihin saatiin Mira todella kovaan kuntoon ja olihan se iso pettymys, kun kehään ei ehditty lainkaan. Nyt meillä on yhdeksän kuukautta aikaa luoda uusi huippukunto, kunnes kohdataan Englannin Caroline Dubois Euroopan karsinnoissa, Teuronen jatkaa.

Tilanne on poikkeuksellinen olympiatyylin nyrkkeilyssä, jossa yleensä vastustaja ei tiedetä kuin korkeintaan muutama päivä etukäteen. Valmentaja Maarit Teuronen kokee tilanteen mielenkiintoisena.

– Nyt meillä on mahdollisuus rauhassa luoda taktiikkaa vasenkätistä Carolinea vastaan ja pikkuhiljaa olemme ruvenneet ajamaan sisään taktiikoita ja tekniikoita niin oheis- kuin lajiharjoituksissa.

Lähde: Nyrkkeilyliitto