Suuret ammattilaispalloilusarjat ympäri maailman ovat vaikeiden kysymysten äärellä koronatilanteen johdosta, mutta pahiten kärjistynyt tilanne. Pelaajat ja seurat ovat napit vastakkain sopimusasioista ja riidan ratkominen oikeussalissa alkaa näyttää yhtä todennäköisemmältä.

Lähtökohtaisesti taustalla on se, että pelaajat näkevät seurojen kiristävän heitä sopimusten suhteen. Useat pelaajat ovat saaneet vaihtoehdoiksi joko merkittävän palkanalennuksen sopimukseen tai koko sopimuksen irtisanomisen.

– Ymmärrettävästi maassa on nyt paljon vihaisia pelaajia, Rugbyn pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Mark Lambert sanoi Daily Mailille.

– Monet sopivat väliaikaisista palkanleikkauksista tukeakseen seurojaan perustuen keskusteluihin, joissa puhuttiin lojaalisuudesta, uskosta ja hyvästä tahdosta, koska ’olemme kaikki tässä tilanteessa yhdessä’.

Nyt seurat ovat kuitenkin alkaneet tehdä leikkauksista pysyviä neuvottelematta sen enempää pelaajien kanssa.

– Moni kokee, että lojaalisuutta on nyt käytetty heitä vastaan. Tunnustamme että sopeutuksia pitää tehdä, mutta ilman pelaajia ei ole peliä. Toivoisi että sitä kohtaan olisi hiukan kunnioitusta.

Lambertin mukaan lakkoasetta ei olla ainakaan tässä vaiheessa käyttämässä, mutta oikeusjuttuja on varmasti edessä sopimusten yksipuolisten muuttamisten takia.