Naisten 100 metrin aitajuoksun kotimainen kärkitrio Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kohtasivat hiljattain Espoossa huippuajoin.

Neziri juoksi kahdessa startissa 12,91 ja 12,93. Keskiviikkona hän kohtaa samaiset kotimaan kärkinimet nykyisellä kotikentällään Jyväskylässä.

– Espoo oli kauden ensimmäinen 100 metrin aitajuoksun kilpailuni. Se oli henkisesti ja fyysisesti niin kova, että palautumisessa on mennyt aikaa, Neziri sanoo.

– Olen tehnyt treenit sittemmin normaalisti, mutta kropassa on ollut kireyttä, jonka veikkaan olevan jäänteitä Espoon kilpailusta.

Sydänkesän kilpailuissa Nezirin toive on saada lähtökiihdytys samaan kuosiin, kuin se oli talven hallikilpailuissa.

– Juoksun loppu tuli hyvin Espoossa, mutta alku ei. Se on sikäli hyvä tilanne, että loppua on minusta vaikeampi kehittää kuin alkua, Neziri sanoo.

– Hallikaudella sain parhaimmillani tosi kovia lähtöjä. Nyt lähdöt eivät ole olleet treeneissäkään niin hyviä, mutta odotan niiden sieltä löytyvän. Espoossa huomasi, ettei kroppa vielä ole herkässä kunnossa.

Jyväskylässä Nezirin kanssa kilpailevat ainakin Reetta Hurske, Lotta Harala ja kolmiottelun aitajuoksulla aloittavat Maria Huntington ja Miia Sillman. Lähtölistalla on myös pika-aitojen SE:n haltija Annimari Korte, joka päättää kilpailemisestaan keskiviikkona.

Lähde: Urheiluliitto