Norjalaislehti Dagbladet on kirjoittanut uudesta hiihtoskandaalista, jonka keskiössä ovat Therese Johaug ja Marit Björgen.

Lehden mukaan Norjan hiihtoliitto vaatii dopingrikkomuksesta kiinni jääneitä urheilijoita palauttamaan Holmenkollen-mitalinsa. Mitali on Norjassa korkein hiihtolajien urheilijoille jaettava tunnustuspalkinto, jolla muistetaan kansainvälisesti menestyneitä arvokisaurheilijoita.

Kehotus ulottuu viralisesti vuodesta 2019 lähtien, mutta Dagbladetin mielestä Norjan hiihtoliitto asettaa Johaugin samaan joukkoon kovimpien huijarien kanssa. Tunnuksen vuonna 2013 saanut Johaug jäi kiinni anabolisista steroideista vuonna 2016.

Dagbladetin mukaan muutos on tehty ilman avointa keskustelua ja kyse olisi skandaalista. Lehti nostaa jutussaan esiin myös Brörgenin, sillä tunnuksensa vuonna 2010 vastaanottanut ex-hiihtäjä on puolustanut Johaugia ja sanonut, että hänen nähdäkseen Johaug ei ole doupannut.

Holmenkollen-mitali saaneiden joukossa suomalaisia. Viimeisimpänä vuonna 2018 kunnian vastaanotti Hannu Manninen ja Kaisa Mäkäräinen.