Nooralotta Neziri hehkuttaa Yleisurheilun Motonet GP -sarjan uutta palkintoa – ”Se saa katsojat varmasti kiinnostumaan vielä enemmän”

© Kuva: Getty Images

Yleisurheilun Motonet GP -sarjan jokaisessa osakilpailussa palkitaan kesällä yleisön kotimainen suosikkiurheilija. Palkintona on 1000 euron shekki. Suosikkiaan yleisö äänestää Ylen nettisivuilla.

– Minun mielestäni tämä on hauska idea. Se saa katsojat varmasti kiinnostumaan vielä enemmän urheilijoiden persoonista eikä vain tuloksista, sanoo pika-aituri Nooralotta Neziri.

– Minulle Motonet GP on olympiavuonnakin kesän tärkeimpiä kisoja. Odotan taas kovia otatuksia pika-aitureiden kesken.

Kuuden kilpailun GP-sarja alkaa kesäkuun 2. päivä Jyväskylästä, ja jatkuu Espoossa, Kuortaneella, Joensuussa ja Lapinlahdella. Sarjan päätöskilpailu on elokuussa Lahdessa.

– Suosikkiurheilijan yleisöäänestys tapahtuu Ylen nettisivuilta. Sieltä löytyy ennen kunkin kilpailun alkua parinkymmenen kilpailussa mukana olevan urheilijan nimilista, jota voi kilpailun aikana äänestää, kertoo Motonet GP -sarjan koordinaattori Tuomo Lehtinen.

– Äänen voi antaa myös listan ulkopuolella oleville urheilijoille. Äänestysaikaa on GP-kilpailun keston verran. Tulokset julkistetaan kilpailun tv-lähetyksen lopussa.

Ylen vastaava tuottaja Jouko Jarva sanoo, että GP-sarjan katsojaäänestys on yksi esimerkki vuorovaikuttamisesta, jota Yle haluaa.

– Tavoittelemme sitä, että lähetyksiä seuraavat ovat läsnä kisatapahtumissa, ja heillä on mahdollisuus vaikuttaa sekä jännittää omien suosikkiurheilijoidensa puolesta, Jarva sanoo.

Lähde: Urheiluliitto


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.