Paavo Nurmi Games (PNG) on kiinnittänyt liudan yleisurheilun kansainvälisiä huippunimiä ja avannut lipunmyynnin 7.-8. kesäkuuta käytävään kilpailuun.

Turussa kilpailevat ainakin moukarinheiton supertähdet Anita Włodarczyk ja Paweł Fajdek, keihäänheiton ex-maailmanmestari Johannes Vetter ja olympiavoittaja ja Euroopan mestari Thomas Röhler sekä kiekonheiton hallitseva maailmanmestari Daniel Ståhl.

– Myynnissä on 2500 lippua molemmille kilpailupäiville. Uskomme, että yleisöä voidaan kesäkuussa ottaa rajoitetusti sisään, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku OY:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Salosen mukaan kilpailu halutaan järjestää, vaikka talousyhtälö on haastava.

– Isolla riskillä mennään, mutta uskallamme olla luottavaisia, että valtio täyttää lupauksensa, Salonen viittaa valtion tapahtumatakuuseen, jota koskeva lainsäädäntö on vasta matkalla eduskunnan käsittelyyn.

– Me emme voi odottaa. Urheilijat tarvitsevat kilpailuja ja Suomessa järjestettävistä kilpailuista Paavo Nurmi Games tarjoaa korkeimmat rankingpisteet, mikä on erityisen tärkeä olympiapaikkaa hakeville urheilijoille.

Lähde: Urheiluliitto