Kotimaan kärkinimistä Jyväskylän Motonet GP:ssä kilpailevat keskiviikona aituri Annimari Kortteen lisäksi muiden muassa pikajuoksija Lotta Kemppinen, aituri Elmo Lakka, korkeushyppääjä Ella Junnila, moukarinheittäjät Aaron Kankaan ja Krista Tervon johdolla, 1500 metriä juoksevat Topi Raitanen, Joonas Rinne ja Sara Kuivisto, 5000 metriä taittavat Jarkko Järvenpää ja Eemil Helander, aituri Viivi Lehikoinen ja miesten pikajuoksun kärkinimet Samuel Purolan ja Viljami Kaasalaisen johdolla.

Kemppinen avasi kilpailukauden hiljattain Saksassa 100 metrin ennätyksellään 11,33. Jyväskylässä vuorossa on kesän ensimmäinen 200 metriä.

– 100 metrillä otin kauden tavoitteeksi, että ennätys on alle 11,30:n. Jos kauden avauksessa menee 11,33, se on sinne päin. Myös 200 metrillä on menty eteenpäin, vaikka on tähdätty 100 metrille. Ainakin 150 metriä menee kovaa. Katsotaan, miten se viimeinen 50 metriä tulee, Kemppinen sanoo.

Lakka avasi kilpailukauden Lahdessa juoksemalla yksin 13,57, joka hänen uransa kolmanneksi paras aika. Olympiakesän kuntoa on rakennettu samoilla painotuksilla kuin syksyllä, joka poiki hallikaudelle ennätysvireen.

– Vähemmän määrää ja enemmän laatua. Puntteja en ole juurikaan kolistellut. Juoksemalla on koitettu viedä kuntoa eteenpäin ja ainakin alkukauden merkit ovat hyvät.

Lähde: Urheiluliitto