Senni Salminen löysi huippuvireen Orimattilan Tähtikisoissa. Salminen voitti naisten kolmiloikan myötätuulituloksella 14,70.

Paavo Nurmen kisoissa naisten SE:n 14,51 kimmahdellut Salminen ponnisti sille komean jatkon Orimattilassa.

– Tuossa voittohypyssä suurin ero SE-hyppyyn oli siinä, että toinen loikka lähti nyt kunnolla lentoon, Imatran Urheilijoita edustava Salminen kertoi.

Voittohypyssä myötätuulta oli 2,7 metriä sekunnissa ja se on kaikkien aikojen toiseksi pisin suomalaisen tekemä tulos. Pidemmälle on ponnistanut vain edellinen SE:n haltija Heli Koivula, joka loikki Münchenin EM-kilpailuissa myötätuuleen 14,83.

Viimeisellä kierroksella Salminen loikki ilman myötätuulen apua 14,41. Se on Suomen kaikkien aikojen toiseksi paras tilastokelpoinen tulos.

Orimattilaan Salminen tuli rahtusen sekavin tuntein.

– Olin tuon edellisen viikon melkoisessa sumussa, kun SE-hyppy toi niin paljon kaikenlaista mukana. Verrytellessä mietin, mitä tästä tulee, Salminen kertoi.

Kilpailu hypättiin puuskaisessa tuulessa, joka teki Salmiselle kiusaa.

– Meinasin koko ajan tulla pitkällä viimeisellä askelella lankulle. Vauhtia oli vähän vaikea arvioida, Salminen sanoi.

Järjestävän seuran Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä loikki tasaisen sarjan, jossa oli kaksi 14,19 kantanutta hyppyä. Mäkelän toivomaa piikkihyppyä ei vielä tullut.

– Paavo Nurmi Games tuntui vielä jaloissa, kun tulin tänne. Se oli taas sellaista tasaista tamppaamista. Ei tule sitä onnistumista, Mäkelä sanoi.

– Siihen voisi olla tyytyväinen, että tulee noita 14,20:n tuloksia, mutta kun haen sitä Tokion olympiarajaa (14,32).

Kiekonheittäjä Salla Sipponen ihasteli muiden mukana Salmisen menoa Instagramissa.

– Huhhuh mitä menoo! päivitteli nainen.

Lähde: SUL:n tiedote