Suomalaisurheilija jysäytti jättiuutisen: Ei lähde Tokion olympialaisiin!

© Kuva: Getty Images

Suomalainen tennispelaaja Emil Ruusuvuori ei lähde Tokion olympialaisiin. Ruusuvuori kertoi asiasta Facebook-sivullaan.

Ruusuvuori korostaa, että päätös olla lähtemättä oli hänelle vaikea.

– Suomen edustaminen on aina ollut minulle kunnia-asia ja nautin niistä hetkistä suuresti. Yksi upeimmista hetkistä urallani on parin vuoden takainen maaottelu Espoo Metro Areenalla, kun pelasimme Itävaltaa vastaan, Ruusuvuori aloittaa Facebook-kirjoituksessaan.

– Olemme tiimini kanssa tehneet huolellisen arvion tämän hetkisestä uratilanteestani ja olympialaisista. En yltänyt suoraan olympialaisiin valittaviin pelaajiin ja vaikka ensi viikkojen aikana varapaikka saattaisi aueta on minun tehtävä muut suunnitelmat ja ilmoittauduttava urani kannalta tärkeisiin ammattilaiskilpailuihin. Olemme siis tulleet siihen tulokseen etten lähde Tokioon, vaikka varapaikka aukeaisi myöhemmin, Ruusuvuori jatkoi.

Ruusuvuoren tähtäin on jo seuraavassa olympialaisissa. Ne käydään Pariisissa vuonna 2024.

– Olen vielä nuori pelaaja ja parhaat vuoteni ovat edessä – näen menestysmahdollisuuteni tulevissa olympialaisissa alkaen Pariisista 2024. Pääfokukseni loppuvuoden osalta on siis ammattilaiskiertueen otteluissa, sillä loppukesän ja syksyn aikana on minulla paljon ATP-pisteitä puolustettavana. Tässä mielessä myös harmittavasti olympialaisten ajankohta ja sijainti asettavat isot haasteensa uratilanteeni kannalta.