Aitajuoksija Nooralotta Neziri on paljastanut ikävän rasitusvamman sotkeneen hänen kevään ja alkukesän suunnitelmansa.

28-vuotias kertoo Instagram-päivityksessään kärsivänsä rasitusmurtumasta lannerangassaan.

– Minulla oli kipua jo huhtikuun alussa, mutta minulle sanottiin, että minun ei pitäisi olla huolissaan siitä, Neziri aloittaa tekstin.

Hän kertoo säikähtäneensä Tokion olympialaisten jäävän häneltä väliin.

– Saavuin kotiin ja menin ottamaan magneettikuvan. En tiennyt, mitä odottaa, mutta sydämeni hyppäsi lyönnin luettuani diagnoosin ”rasitusmurtuma”. Hyvästi olympialaiset, hyvästi unelmat, Neziri kirjoitti.

– Tiesin, mitä minun tuli tehdä. Minun pitäisi vain jättää kausi väliin. Hulluna ihmisenä päätin ottaa riskejä. Päätin kokeilla kaikkea ja en luovuttanut. Valehtelisin, jos sanoisin, että minulla on ollut enemmän hetkiä, jolloin halusin luovuttaa yrittämisen sijaan, Neziri jatkoi.

Neziri kertoo pystyneensä pinkomaan 11 aidan juoksun ensimmäistä kertaa kuuteen viikkoon.

– Vielä on paljon töitä tehtävänä. Palaan kilpailuihin pian. Ensimmäinen tulos ei ole ehkä tule olemaan niin hyvä kuin sen pitäisi, mutta se aloittaa erilaisen tieni kohti Tokiota, Neziri päättää kirjoituksensa.

Neziri ei ole vielä rikkonut Tokion olympialaisten tulosrajaa 12,84. Hänen ennätyksensä 12,81 on peräisin vuodelta 2016. Olympiapaikan mahdollistava tulos on tehtävä 29. kesäkuuta mennessä, mutta mukaan voi päästä myös rankingin kautta.