Tokion paralympiakisoihin valmistautuva luokan 34 keihäänheittäjä Marjaana Heikkinen Siilinjärven Ponnistuksesta heitti Pihtiputaan keihäskarnevaalissa huipputuloksen 18,19.

Heikkisen nimissä oleva maailman kärkitulos on 18,74, jonka hän heitti Kuortaneen juhannuskisoissa. Maailmantilaston toisena on tunisialainen Yousra Ben Jemaa tuloksella 17,95.

Kaksi Suomen ennätystäkin rikottiin. Luokassa 38 Helsingin Kisa-Veikkojen Hanna Kasurinen paransi omaa toissavuotista Suomen ennätystään 14 senttiä tulokseen 18,85.

Luokassa 55 heitti Jasmine Repo Jyväskylän Kenttäurheilijoista 12,91. Tällä tuloksella hän paransi vain viikon vanhaa omaa Suomen ennätystään 28 senttiä.

Down-urheilijoiden luokassa 21 heitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Veeti Mustalahti huipputuloksen 34,30. Hänen viimevuotinen maailmanennätyksensä on vain kahdeksan senttiä tätä parempi.

Down-urheilijoiden luokka 21 ei nykyisin kuulu paralympiakisojen ohjelmaan, mutta sen palauttamisesta niihin tulevaisuudessa käydään neuvotteluja.

Lähde: SUL:n tiedote