Aku Partasen tunteet olivat pinnassa Sapporon helteisen 50 kilometrin kilpailun jälkeen. Yhdeksäs sija oli uran paras arvokisoista. Se oli myös hyvitys viime vuosien arvokisojen pettymyksille ja tulosta nappiin osuneesta vauhdinjaosta.

Partanen pysyi kuuden urheilijan kärkiryhmässä, kun vauhtia kiristettiin 39 kilometrin jälkeen ja oli pitkään kiinni 7.-8. sijoissa, mutta joutui taipumaan viimeisillä kilometreillä vaikka säilytti oman vauhtinsa.

– Jos olisi pikkaseni saanut puristettua. Mutta en vaan pystynyt. Se on nöyryyttävää, mutta muut olivat lopussa kovempia, Partanen viittasi taisteluun sijoituksesta kahdeksan parhaan joukossa.

Kilpailu käveltiin Sapporon keskustassa kahden kilometrin mittaisella reitillä, jossa rakennukset tarjosivat varjoa 30 asteeseen nousseelta helteeltä.

– Olosuhde oli alussa aika hyvä ja olin sopeutunut hyvin lämpöön ja valmis koviin olosuhteisiin. Sitten viimeisen kahden tunnin aikana tuntui, että lämpö nousi, Partanen sanoi.

– Reitti oli onneksi aika hyvin varjossa, mutta niissä kohdissa, missä aurinko pääsi helottamaan, tuntui että pää räjähtää. Ei olosuhteet helpot olleet.

Lähde: Urheiluliitto