Oulun Pyrinnön Samuel Purola nosti käden pystyyn voiton merkiksi jo Kalevan kisojen 100 metrin finaalin loppumetreillä. Hän tuuletti paitsi voittoa, joka tuli ajalla 10,38, mutta myös uransa ensimmäistä Kalevan kisojen mestaruutta.

Mestaruus maistui, vaikka liki tuulettomassa säässä syntynyt voittoaika jätti Purolan mukaan toivomisen varaa.

– Nyt startti toimi, mutta asento putosi vielä vähän kiihdytyksessä. On siinä ajassa vielä varaa ottaa pois. Loppu on nyt niin vahva, että siihen luotin. Tiesin, että tulen voittamaan kilpailun, Purola muisteli juoksun loppuhetkiä.

Purolan mukaan aiemmin päivällä alkuerissä juostu erävoitto ajalla 10,48 loi luottoa omiin mahdollisuuksiin finaalissa.

– Ennen tätä päivää en olisi uskonut, että pystyn Samuelin haastamaan. Mutta tuo alkueräjuoksu oli niin hyvä juoksu, että tiesin, että minulla on saumat vaikka voittaa.

Kilpailun tilastosuosikki, tänä kesänä 10,28 juossut Ikaalisten Urheilijoiden Samuli Samuelsson oli toinen ajalla 10,47 ja kauden mittaan ennätysvireessä ollut Nurmijärven Yleisurheilun Oskari Lehtonen kolmas ajalla 10,62.

Yksi lajin tilastosuosikeista, viikko sitten Turussa 10,37 juossut Santeri Örn loukkasi takareittään alkuerissä, joka pilasi toiveet mitalitaistelusta finaalissa.

Sunnuntain 200 metrille Purola lähtee mestarisuosikkina. Hän on tällä kaudella pudottanut ennätyksensä 20,79:ään.

– Sen verran hyvältä tuntui juoksu, että uskallan jopa ennätystä odottaa 200 metriltä, Purola sanoi.

Kemppiselle kolmas perättäinen mestaruus

Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen oli yhtä hymyä 100 metrin mestaruuden jälkeen. Pitkän kilpailutauon kesälle tuonut jalan jännevamma kuntoutui nopeammin kuin Kemppinen odotti ja Kalevan kisoissa hän kiiti kolmannen perättäisen mestaruuden ajalla 11,65.

– Ajattelin, että kausi on ohi silloin kesäkuussa. Kun sitten pääsin tänne juoksemaan ja menin verkkakentälle ennen alkueria, tuli sellainen olo, että jes olen Kalevan kisoissa ja puolustan mestaruutta ja se vielä onnistui, Kemppinen hehkutti.

Finaalissa päästiin liikkeelle vasta toisella yrittämällä.

– Jälkımmäinen lähtö oli ihan ok, mutta se mikä ammuttiin takaisin, tuntui tosi hyvältä. Olisi sen mielelläni juossut maaliin asti, Kemppinen sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Anniina Kortetmaa oli toinen ajalla 11,74 ja Raision Kuulan Johanna Kylmänen kolmas ajalla 11,82.

Kortetmaa ei löytänyt aivan tuoreinta virettä finaalin. Alkueräjuoksu ja verryttelyt ennen sitä ja finaalia söivät terää, kun Kortetmaa on pienen nilkkavaivan takia joutunut muuttamaan normaalia tekemistään.

– Kolautin jalkani ja juoksuissa on pitänyt sitä varoa, Kortetmaa sanoi.

Turun Toverien Milja Thureson juoksi 400 metrin finaalissa pronssia ennätyksellään 53,26 ja kaksi tuntia sen jälkeen 100 metrillä neljänneksi ajalla 11,84.

Lähde: SUL:n tiedote