Se on siinä! Suomalaisjuoksijalta huima temppu Ruotsi-ottelussa!

© Kuva: Getty Images

Samuel Purola pinkoi 100 ja 200 metrin sekä 4×100 metrin viestivoitoilla Suomen miesten joukkueen keulahahmoksi Tukholman Ruotsi-ottelussa. Joukkueen tappiota se ei estänyt, vaan Ruotsi voitti miesten ottelun pistein 230 – 201 ja naisten ottelun pistein 223½ – 207½.

– Tasaisesti tuli takkiin siellä täällä. Varsinkin ensimmäinen päivä olisi saanut olla meiltä parempi, Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen summasi.

Vaikka moni joukkueen jäsen tunsi jo kropassaan pitkän kauden tuoman rasituksen, Tukholmassa löytyi kuitenkin hyvä taisteluhenki varsinkin sunnuntain lajeihin.

Purola päätti maaottelu-urakkansa 200 metrin voittoon ja piti rajusti hänet haastaneen Ruotsin Henrik Larssonin takanaan neljän sekunnin sadasosan turvin ajalla 20,84.

– Lauantaina kramppasi hieronnan jälkeen takareisi, sitten lähentäjä niin ettei meinannut pystyä suorassa kävelemään. Ja telineissä vielä lonkan koukistaja alkoi kiusta, Purola kertaili tuntemuksia, joiden taustalla olivat kahden edellisen viikon nuorten SM-kilpailujen ja Kalevan kisojen juoksut.’

Purola ei ollut täysin tyytyväinen 200 metrin aikaansa. Hän katsoi, että kunnon puolesta olisi ollut edellytyksiä ennätykseen, mutta nyt terää söivät aiemmat juoksut.

– Kunto on hyvä, mutta ihan sen mukaista tulosta en saavuttanut. Se jää ensi kauteen, sanoi Purola, joka päättää kautensa viestinjuoksun SM-kilpailuissa kotikaupungissaan Oulussa.

Lähde: SUL:n tiedote


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.