SM-viestit palaavat 29 vuoden tauon jälkeen Raatin stadionille, kun Oulun Pyrintö isännöi viestijuoksun juhlaa viikonloppuna. SM-viesteihin on ilmoittautunut kaiken kaikkiaan 503 joukkuetta ja 1569 urheilijaa. Järjestävä seura on ilmoittanut mukaan 23 joukkuetta, joista erityisen mielenkiintoisia mitalitaistoa ajatellen ovat muun muassa miesten 4×100 metrin joukkue sekä nuorissa 17-vuotiaiden naisten pikaviestijoukkue.

Miesten joukkue otti viime vuonna hopeaa. Juoksijoista Samuel Purola on oivassa syyskunnossa, ja muista muun muassa alle 20-vuotiaiden molemmissa arvokisoissa viestissä mukana ollut Niko Kangasoja on kehittynyt edelleen tänä kesänä.

– Olen onnistunut nyt juoksemaan teknisesti paremmin mitä muina vuosina. Tätä teknistä kehitystä selittää se, kun olemme löytäneet valmentajani kanssa sopivat tavat valmistautua kisoihin. Oman arjen aikataulutus onnistuu myös entistä paremmin, joka tukee kehitystä, Pertti Purolan valmennettava sanoo.

Viime vuonna Kotkassa keli oli kolea, mutta muistot ovat lämpimät. Juoksu kulki ja joukkueen vaihdot onnistuivat.

– Viesti oli kokemuksena todella hieno ja se antoi paljon itseluottamusta myös tulevaisuuden viesteihin, Kangasoja sanoi.

Kotikisat ovat hänelle odotettu tapahtuma:

– Onhan se hienoa päästä juoksemaan kotiyleisön edessä ja saada sen myötä kausi pakettiin. Viestit ovat muutenkin mukava tapa lopettaa kilpailukausi melko rennoissa meiningeissä, vaikka tosissaan kilpaillaankin. Meillä on kyllä tosi hyvä porukka ja hyvä yhteishenki, joka on omasta mielestä tärkeää viestijuoksussa, Kangasoja sanoo.

Lähde: Urheiluliitto