Seitsenottelija Miia Sillman on puhunut tärkeästä aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa.

Sillman kertoo IS:lle menestyneen pirkanmaalaisen ravivalmentajan Erkki-Pekka Mäkisen hyväksikäyttäneen häntä lapsena. Mäkinen sai kesäkuussa 4,5 vuoden ehdottoman vankeustuomion yhdestä lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, yhdestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja ampuma-aserikkomuksesta. Sillman oli yksi kolmesta asianomistajista ja hänen kohdallaan rikosnimike oli lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Sillman jakoi tuntemuksiaan aiheesta myös sosiaalisessa mediassa.

– Tämä on aihe, joka herättää ihmisissä suuria tunteita. Aihe, jota tapahtuu verrattain paljon, mutta siitä on kuitenkin äärettömän vaikea puhua ja koetaan, ettei siitä ole oikein soveliastakaan puhua. Lapsena koettu seksuaalinen hyväksikäyttö saattaa esiintyä häpeän, syyllisyyden, vihan tai pelon tunteina. Asiasta vaikeneminen ei auta asiaa ja voi osaltaan jopa pahentaa tilannetta, hän kirjoittaa Instagramissa.

– Kuten osa on jo saattanut lukea minua koskevan, hyvin henkilökohtaisen uutisen, joka liittyy vahvasti yllämainittuun aiheeseen, ja haluankin vahvasti vaikuttaa asian ympärillä vallitsevaan ilmapiiriin. Haluan rikkoa vaikenemisen kulttuuria, sillä omien kokemusten perusteella siitä ei ole seurannut juurikaan mitään hyvää. Ongelmat eivät katoa, vaikka sä lakasetkin ne sinne maton alle. Tuut kuitenkin kompastuun siihen möykkyyn, koska et muista nostaa jalkaas kävellessäs sen yli, hän jatkaa tekstiä.

– Haluan oman tarinani avulla auttaa muita samoin kokeneita ihmisiä, sekä painottaa teille muille, että asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä on tärkeää ja hyvin tervetullutta. Mikäli siis edes yhdelle ihmiselle on apua tarinastani, niin tapahtumat eivät ole tapahtuneet ”turhaan” kohdallani, jos näin voi tähän tilanteeseen nyt sanoa🙏🏻

– Mä haluan osaltani olla luomassa lapsille parempaa huomista ja haastan myös sut siihen. Se on meidän aikuisten vastuu.