Johannes Vetter haluaa voittaa keihäänheiton maailmanmestaruuden heinäkuussa Eugenessa, Yhdysvalloissa, ja Euroopan mestaruuden elokuussa Münchenissä. Hän uskoo myös mahdollisuuksiinsa rikkoa Ján Železnýn maailmanennätys 98,48. Kuortaneen Keihässeminaarissa saksalaishuipun ajatukset olivat täysin harjoittelussa.

– Maailmanennätys on mahdollinen. Sitä ei voi hakea. Se vaatii erityiset olosuhteet ja juuri nyt en mieti kesää enkä kisoja. keskityn vain harjoitteluun päivä kerrallaan, Vetter sanoi.

Kilpakentillä Vetter rakentaa menestyksensä rajuun, kauas työntyvään, vahvaan tukijalkaan. Sen avulla väkivahva heittäjä antaa itselleen aikaa tuottaa voimaa keihääseen pitkän vedon aikana.

Kuortaneen seminaarissa Vetter totesi, että kovan harjoittelun ohella hyvä taustatiimi, toimiva kommunikaatio tiimin sisällä ja oman tunteen kuuntelu ja siihen luottaminen ovat hänen menestyksensä salaisuus.

– Minulle vuodet 2018 ja 2019 olivat vaikeita. Oli jalkavamma, nilkassa kipuja ja äiti kuoli. Olin silti Dohan MM-kisoissa kolmas. Menin MM-kisojen jälkeen nilkkaleikkaukseen, jota seuranneen pitkän kuntoutuksen aikana muutin monia asioita omassa mielessäni. Elämän pitää olla balanssissa, Vetter kertoi.

– Jos nyt kauden aikana tuntuu, että haluan pitää viikonlopun vapaata ja mennä järven rannalle, teen niin. Tai jos ylipäätään tunnen, että tarvitsen jotakin, teen niin.

Lähde: Urheiluliitto