Suomen ampumahiihdon sekaviestijoukkue Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo sijoittuivat 11:nneksi olympialaisten avanneella matkalla.

Avausosuudella Minkkisellä kulki hienosti ampumapaikalla ja hän ampui lippaalta kaikki taulut alas. Nollista huolimatta Minkkinen toi Suomen vaihtoon sijalla 13, kaksi minuuttia kärkipaikalla vaihtaneen Norjan jälkeen.

– Penkalla oli hyvät ammunnat, mutta kakkoskierroksella alkoi pistää oikealta puolelta ja oli vaikea saada hengitettyä hyvin. Kun ei oikein pysty hengittämään, niin se tekee aika paljon happoa lihaksiin. Aikamoinen selviytymistaistelu maaliin. Ei ole aikaisemmin hiihtäessä ollut tämmöistä, Minkkinen kertoi.

Ankkuriosuudelle kärjessä lähtenyt Venäjän olympiakomitean joukkue pääsi myös viimeiselle hiihtokierrokselle ensimmäisenä, mutta Ranska ja Norjan joukkueet hiihtivät venäläisen kiinni. Kolmikko ratkaisi mitaleiden värit vasta stadionilla, kun Norjan Johannes Bö oli loppukirissä vahvin ennen Ranskaa. Suomen ankkuri Hiidensalo ampui makuulta yhden sakkokierroksen ja pystystä nollat kolmella varapatruunalla.

Päävalmentaja Jonne Kähkönen summasi joukkueensa suoritusta:

– Vähän jäi hampaankoloon. Suvilla kansainvälisen luokan suorittamista penkalla, mutta suksi ei tänään kulkenut. Marilla taas toisin päin. Terolla perushyvä suoritus, Ollilla takkusi vähän penkalla. Tänään jäätiin alusta asti niistä letkoista ja jouduttiin juoksemaan kulkevaa junaa kiinni. Nyt on jokaisella kuitenkin pää auki ja uskotaan, että pystytään aika paljon parempaan kuin tänään.

Lähde: Olympiakomitea