Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti aiemmin, etteivät venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saa enää osallistua FIS:n kilpailutoimintaan kuluvan kauden aikana. Norjan, Ruotsin ja Suomen hiihtoliitot vaativat tätä jo aiemmin.

Päätös ei ole aiheuttanut ilonkiljahduksia Venäjällä. Maastohiihtomaajoukkueen valmentaja Juri Borodavko moittii FIS:n maastohiihtokomitean puheenjohtajaa Vegard Ulvangia ”tekopyhäksi”.

Hänen mukaansa urheilu ja politiikka pitäisi pitää erossa toisistaan.

– Vegard Ulvang saoi kerran minulle: ”Juri, me tarvitsemme venäläisiä hiihtäjiä. Kovempi kilpailu lisää kiinnostusta hiihtoa kohtaan.” Nyt ymmärrän, että hän käyttäytyy todella tekopyhästi, Borodavko latasi Norjan TV 2:lle.

FIS teki asiassa yhteistyötä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa. KOK suositteli FIS:lle venäläisten ja valkovenäläisten sulkemista kilpailutoiminnan ulkopuolelle.