Armand Duplantisin hulppea hallikausi huipentui Belgradissa halliratojen MM-kilpailuissa maailmanennätyksen 620 kuorruttamaan mestaruuteen.

Duplantis sinetöi halliratojen MM-tittelin jo 605:n ylityksellä. Sen jälkeen rima nousi 620:een, eli sentin korkeammalle kuin mitä Duplantis edellisessä maailmanennätyksessään ylitti samaisessa Belgradin Stark-hallissa reilu viikko sitten. ME:stä Duplantis kuittasi 50 000 dollarin bonuksen.

– Joskus nuorempana minun toiveena oli voittaa maailmanmestaruus maailmanennätyksellä. Nyt se toteutui. Erityistä nyt oli, että isäni oli paikan päällä näkemässä ME:n. Ilman häntä en näitä ennätyksiä hyppäisi, Duplantis totesi Greg isästään, joka on poikansa valmentaja.

ME:n Duplantis ylitti kolmannellaan. Hän oli 605:n ylityksen jälkeen jo valmiina vauhtiradan päässä ME-yritykseen, mutta joutui sitten odottamaan, että miesten 4 x 400 metrin viesti juostiin. Kaksi ensimmäistä yritystä ME-korkeudesta jäivät limboiksi, mutta kolmas onnistui

Belgradin MM-finaali oli Duplantisin kauden kuudes kilpailu, jonka hän päätti yli 6 metrin tulokseen. Tappioita hän ei talven kisoissa taaskaan kärsinyt. Nyt, 22-vuotiaana Duplantis on olympiavoittaja ja MM-ja EM-hallien mestari sekä ulkoratojen Euroopan mestari ja MM-kisojen hopeamitalisti.

Rio de Janeiron olympiakisojen voittaja Thiago Braz ylitti maansa halliennätyksen 595 ja oli Belgradin M-finaalissa toinen. Yhdysvaltain Christopher Nilsen oli kolmas ylitettyään 590.

Lähde: Urheiluliitto