Tuomas Kotro jatkoi Suomen mitaliputkea Keminmaassa hiihtosuunnistuksen MM-kilpailuissa.

Takaa-ajokilpailussa matkaan lähdettiin eilisen sprinttikilpailun pienillä eroilla, ja tunnin kilpailu suunnistettiin Kallin hiihtokeskuksesta kolmen hajontalenkin radoilla.

Miesten kilpailussa matkaan lähdettiin Ville-Petteri Saarelan ja Tuomas Kotron johtaessa joukkoa. Hajonnat kuitenkin toimivat, ja kärkeen syntyi muutoksia. Norjan Jorgen Baklid onnistui pitämään kovinta vauhtia ja otti norjalaisille mestaruuden. Tuomas Kotro hiihtosuunnisti jälleen vahvasti, ja Kotro pääsi juhlimaan kisojen toista hopeamitaliaan reilun puolen minuutin erolla voittajaan. Pronssia otti Sveitsin Nicola Mueller.

– Lähdin matkaan hieman viestisuunnistusmentaliteetilla. Tiesin, että kisassa on paljon rasteja, ja otin aika alussa aktiivisen otteen suunnistukseen. Minulla oli ensimmäisellä lenkillä aika ulkoradan hajonta, ja sen jälkeen käytin omia vahvuuksiani ja napsin selkiä kiinni, kuvaili Kotro.

– Lopussa tiesin Baklidin selän olevan kärki, mutta hän oli tänään vahvempi ja ansaitsi voittonsa. Minun mieltä tämä kisojen toinen hopeamitali lämmittää kyllä, sillä tämäkin mitali tuli lopulta aika perustason suorituksella. Eli hyvillä mielin lähden kohti loppuviikon kilpailuja, kertoi kovassa kunnossa hopeamitalisti Kotro.

Kotron takana muut suomalaismiehet muodostivat myös vahvan rintaman, kun Eevert Toivonen oli neljäs, Ville-Petteri Saarela viides ja päivän toiseksi nopeimman ajan kellottanut Aapo Viippola seitsemäs.

– Tiukka kisa se oli. Alkuun minulla oli aika lailla letkaa, mutta yllättäen sen jälkeen minä tulin suurimman osan ensimmäisestä lenkistä yksin. Myöhemmin siinä oli hieman porukkaa, ja jossain vaiheessa Baklid ja Kotro vain katosivat. Suoritus oli tänäänkin hyvin hallussa, ja olen tähän tosi tyytyväinen siitäkin huolimatta, että sijoitus on tuo neljäs, kertoi Eevert Toivonen.

Lähde: Suunnistusliitto