Ella Junnila on matkannut Portugaliin harjoitusleirille. Korkeushyppääjä on kertonut sosiaalisessa mediassa kohtaamisestaan lentokentällä.

– Sain eilen kansalaispalautetta. Lentokentällä eräs herrasmies pohti ääneen miksi me urheilijat tullaan harjoittelemaan etelään, kun voihan sitä korkeutta hypätä hallissakin, kirjoitti Junnila.

SE-nainen halusi vastata miehen palautteeseen. Hän teki selväksi oman näkemyksensä.

– Voihan toki, mutta ajattelin nyt kuitenkin jakaa mun ajatuksia miksi koen mulle lämmössä harjoittelusta olevan hyötyä. Lämpö onkin se juttu mitä haen. Maantieteellisellä sijainnilla ei ole niin väliä kunhan on lämmintä ja ei hirveästi sataisi. Lämpö edesauttaa palautumista harjoittelun ulkopuolella. Vaikka pirkkahallissa onkin reilusti plus asteita, hallin ulkopuolella ei ole. Lämpö harjoituksen aikana ennaltaehkäisee vammojen syntymistä.

– Kaikki varmasti ovat todistaneet kuinka sadepäivän kisassa joltain repeää takareisi. Se samainen lämpö, joka ennalta ehkäisee vammoja treenin aikana, auttaa myös suorituskyvyn ylläpitämisessä. On helpompi tehdä kovia suorituksia, kun ei palautuksen aikana tarvii liikuskella lämpöä ylläpitääkseen, kirjoitti Junnila.

Junnila sai runsaasti positiivista palautetta muilta urheilijoilta.

Tästä koko Junnilan päivitys.